Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nestalog dečaka traži 200 policajaca

rss

07.03.2012. izvor: Blic

U potragu za Markom Ristićem (11) iz Aleksinačkih rudnika, koji je nestao 3. marta oko 14 sati, krenulo je više od 200 policajaca, žandarma i meštana Aleksinca i okolnih sela. Istovremeno i niška policija traga za dečakom jer je navodno u ponedeljak uveče viđen u centru grada.

Policija je tragala za dečakom u okolini Aleksinca

Policija je tragala za dečakom u okolini Aleksinca

Potraga je krenula iz Ulice Božanić Stanić u Aleksinačkim rudnicima, gde se u subotu dečak igrao ispred zgrade i odakle mu se gubi svaki trag. Marko je učenik specijalne osnovne škole u Aleksincu.

- Krenuli smo od Aleksinačkih rudnika ka selima Kraljevo i Subotinac. Pretražili smo reku koja se uliva u Bovansko jezero i sada smo se vratili na početnu tačku, gde je, prema nekim izjavama, Marko poslednji put viđen - kaže dečakov otac Slađan.

Prijateljica porodice Ristić Bojana Rančić kaže da je Marko četvrti dan bez terapije koju uzima.

- Marka znam godinama jer je njegova sestra u hraniteljskoj porodici kod moje bake. On slabo priča i mislim da sada ne bi umeo da objasni odakle je došao, ali bi se snašao da potraži hranu. Sigurno je veoma uplašen, nadamo se da će ga naći - kaže ona.

Prema poslednjim informacijama, veruje se da je Marko u Nišu.

- Dobili smo dve dojave da je dečak u ponedeljak uveče oko 20 časova viđen u Karadžićevoj ulici u dvorištu iza OTP banke i da je potom otišao ka Tržnom centru „Kalča“. Po opisu verujemo da je Marko. Prijavljeno nam je i da je viđen u autobusu u Donjem Komrenu. Svi policajci na ulicama Niša su obavešteni i tragaju za njim - kaže šef odseka u PU Niš Nebojša Petković.

 

 

Broj za informacije

 

Dečak Marko Ristić ima zelene oči i kratku smeđu kosu, a na sebi je imao crnu jaknu, svetloplave farmerke i belo-crvene patike.

 

Porodica i policija apeluju da građani sve pouzdane informacije o ovom mališanu jave najbližoj stanici policije ili na broj 065/52-87-335.


# Bovansko jezero Kraljevo škole Marko Ristić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima