Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Masovna tuča u Prćilovici zbog otete neveste, radile i sekire

rss

08.02.2018.

U masovnoj tuči, zbog otmice neveste u Prćilovici, teško je povređen Dejan R. (35) kada ga je kako se sumnja sekirom u glavu udario Toplica S. (37).

Masovna tuča u Prćilovici zbog otete neveste, radile i sekire

Policija je uhapsila T. S. (46) iz okoline Prćilovice kod Aleksinca zbog sumnje da je sekirom u glavu uradio D.R. (44) nanevši mu teške telesne povrede glave opasne po život, prenosi Tanjug.

Incident se dogodio nakon što je dvadesetpetogodišnji mladić na silu oteo devojku sa kojoj je bio u vezi i odveo je kući sa namerom da je oženi, kada je po nju došla njena porodica.

Tada je, prema navodima policije, krenuo verbalni i fizički sukob dve porodice, kada je jednom od rođaka maloletnice, T.S. iz ruku oteo sekiru i udario ga njome direktno u glavu, nanevši mu teške telesne povrede opasne po život.

Prema prvim informacijama do tuče i sukoba je došlo je jer je Toplicin sin Dalibor S. (20) prethodno oteo sedamnaestogodišnju devojku koju je želeo da oženi.

- Dalibor S. je presreo maloletnicu na ulici, bukvalno je ugurao u kola i odvezao svojoj kući. Oni se, inače, znaju od ranije i on je čak povremeno sa njom živeo ali je njegov čin razljutio njene rođake - Dejana R. (35), Ivicu J. (22), Dalibora J. (23) i Slobodana J. Oni su se odmah organizovali I krenuli da otetu devojku koja još nije ni punoletna, vrate kući, kaže naš izvor.

Dejan R, koji je inače, brat od ujaka otete devojke, poneo je i sekiru kojom je odmah krenuo na Toplicu S, oca Dalibora S, čim su došli u njihovu kuću.

- Međutim, očigledno veštiji Toplica oteo mu je sekiru iz ruku njome je, kako se sumnja, udario po glavi nanevši mu teške povrede. Tada je počeo obračun članova zavađenih familija uz upotrebu flaša i kamenica, dodaje sagovornik Blica.

Najteže povređeni Dejan je prebačen najpre u Zdravstveni centar u Aleksincu, ali je hitno transportovan za Niš zbog frakture lobanje i krvarenja na mozgu. Dejan je i dalje životno ugrožen.

„On je u komi. Posledica tog nasilnog akta je da je dobio epiduralni hematom, koji mu je ugrožavao život i koji je hitno uklonjen u sredu uveče. Nakon operacije on je intubiran, nije više na respiratoru. Njegovo stanje se i dalje prati i još uvek je jako ozbiljno”, kaže Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju.

Po nalogu osnovnog javnog tužioca osumnjičenom T.S. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu, dok je protiv dvadesetogodišnjaka koji je oteo devojku, podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično delo protivpravno lišenje slobode.


# Prćilovica tuča krivična prijava
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima