Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Maskirani, upali u kuću, isključili struju, mučili starce i oteli im ušteđevinu

rss

11.01.2014. izvor: Blic; Kurir

Živko Milovanović (78) i njegova supruga Milica (78) preživeli su pakao kada su im u kuću kod Aleksinca upali brutalni razbojnici.

Maskirani, upali u kuću, isključili struju, mučili starce i oteli im ušteđevinu

Maskirani pljačkaši upali su 8. januara oko 2.15 sati u dom penzionisanih prosvetnih radnika u selu Krušje i oteli im 1.100 evra i 18.000 dinara. Starca su prethodno vezali i mučili tri sata. Udarali su ga bejzbol palicom, stavljali mu mačetu pod grlo i pištolj na slepoočnicu da bi im otkrio gde čuva ušteđevinu.

- Tresak iz dvorišta me je probudio. Videla sam siluete. Izašla sam u hodnik i sledila se. Kraj ulaznih vrata je bio maskirani čoveka. Svetlo nisam uspela da upalim jer su razbojnici isključili struju - seća se Milica, koja sa suprugom od 1991. živi u Krušju nakon što su se doselili iz Bosne.

I Živko je izašao u hodnik. Napali su ga.

- Oborili su me i vezali mi ruke iza leđa. Imali su strašne maske. Uperili su mi bateriju u oči i ispitivali gde držimo novac. Rekao sam im da sam penzioner, da primam 230 evra penzije. Naglasio sam da u novčaniku imam samo 120 evra i 18.000 dinara. Nisu poverovali. Govorili su: “Imaš ti pare, dao si pod kamatu 800 evra”, što nije bilo istina. Onda su mi stavili pod grlo mačetu i zapretili mi da će me zaklati ako ne kažem gde je novac - priča Živko.

Jedan razbojnik ga je ispitivao, a drugi je po kući tražio novac. Mučenje je trajalo oko tri sata.

- Pretili su mi da će mi seći uši. Stavljali su mi pištolj na slepoočnicu. Odbrojavali su minute kada će me ubiti ako ne kažem gde su pare. Onda su počeli da me udaraju bejzbol palicom - navodi Živko.

Mučenje je prekinula Milica koja je imala sakriveno 1.000 evra za starost i dala ih je razbojnicima.

Ali ni to im nije bilo dovoljno. Nastavili su da zlostavljaju Živka, tražeći još novca.

Milovanovići kažu da su dvojica razbojnika imali saučesnike koji su, u vozilu, čekali napolju.

- Imali su voki-toki, preko kojeg su razgovarali s nekim napolju. Oslovljavali su se sa Roki i Ris. Čuli smo da ih ovi spolja požuruju jer su se bojali da će ih neko primetiti - priča Živko.

- Pokupili su nam mobilne telefone, čokolade i sva alkoholna pića iz kuće i - otišli. Ali vratili su se posle 10 minuta da provere da li smo se odvezali - priča Milica.

 


# Krušje pljačka Milica Milovanović Živko Milovanović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima