Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Hici kroz rešetke

rss

29.09.2009. D. MILjKOVIĆ

Hici kroz rešetke
U SPEKTAKULARNOM revolveraškom napadu u ponedeljak uveče je u otvorenom delu Okružnog zatvora u Leskovcu hicem iz pištolja ranjen zatvorenik Vladica Milošević (36) iz Aleksinca. Napadač, koji se provukao kroz zatvorsku ogradu, bio je maskiran fantomkom i žrtvu je pogodio u desnu potkolenicu.

Posle ukazane lekarske pomoći zbog prostrelne rane, ranjeni Aleksinčanin je vraćen u zatvor. Niko od nadležnih u policiji i zatvoru nije imao odobrenje za davanje izjava o ovom napadu, ali nezvanično saznajemo da je motiv napada zastrašivanje članova suprotstavljenih kriminalnih grupa.

U trenutku napada, Milošević se sa još nekoliko zatvorenika nalazio

u otvorenom delu zatvorskog kruga, koji je osvetljen reflektorima. Celo dvorište je, inače, pokriveno i video-kamerama.

- Bilo je oko 20 časova i bili smo tačno u dnu sportskog terena. Milošević je bio leđima okrenut napadaču, koji se pojavio niotkuda. Odmah je zapucao, a mi smo ga gađali kamenicama. Ne znam da li smo ga pogodili, jer je isto tako neopaženo i brzo pobegao - prepričali su nadležnima očevici obračuna.

U leskovačkoj policiji i Okružnom zatvoru potvrdili su da je ovo prvi slučaj da je neko pokušao da se na taj način ušunja u zatvor. Navodno je iskoristio prvi sumrak i presekao bodljikavu žicu kojom je zatvor okružen. Bio je upoznat i sa rasporedom kamera za video-nadzor jer je uspeo da ih izbegne.

Ranjeni Milošević policiji nije dao nikakve tragove o tome ko bi mogao da bude napadač. Tvrdio je da ne zna ko bi mogao da puca na njega. Trenutno je na izdržavanju kazne zatvora od godinu dana zbog iznude. Po potrenici srpske policije uhapšen je u Švedskoj gde je, takođe, imao problematičan odnos sa policijom. Na slobodi bi trebao da se nađe u maju 2010. godine.

SUKOB SA ŠEFOM MAFIJE

PREMA prvim nalazima istrage napadač nije imao nameru da ubije zatvorenika već da ga samo zaplaši. Navodno, pre hapšenja zamerio se izvesnom vođi kriminalnog klana iz njegovog zavičaja. Ovo nije prvi njihov međusobni obračun, jer su jedan drugog ranije ranjavali vatrenim oružjem i noževima.

- Plan upada u zatvor je pažljivo planiran i napadač je bio dovoljno obučen i priseban da mu zada smrtonosne rane, ali ipak to nije učinio - tvrdi izvor blizak istrazi.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=9&status=jedna&vest=158159

http://www.blic.rs/hronika.php?id=113050

http://www.kurir-info.rs/clanak/crna-hronika/kurir-30-09-2009/pucnjava-u-zatvoru

http://www.alo.rs/vesti/19793/Zatvorenik_upucan_u_zatvoru


#
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima