Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Građani savladali nesuđenog pljačkaša menjačnice "Smajl"

rss

04.09.2007. T. T. Politika

U pravoj drami u Nišu sprečena je pljačka menjačnice, a junaci celog događaja su vlasnik objekta i prolaznici u velikom Tržnom centru „Zona 3”, u Bulevaru Zorana Đinđića.

Sve se zbilo za manje od jednog minuta, saopštila je Informativna služba Policijske uprave Niš i srećom nije bilo povređenih i stradalih. Oko 15.30 časova, saopšteno je, Goran Milovanović (37), iz Aleksinca upao je sa „fantomkom” preko lica i pištoljem u rukama u menjačnicu „Smajl”, na prvom spratu tržnog centra. Preteći da će ga ubiti naredio je vlasniku objekta da mu da celokupan novac iz kase i repetirao je pištolj.

Vlasnik menjačnice nije se, međutim, zbunio. Počeo je da viče iz sveg glasa, a onda čučnuo iza pulta. Razbojnik mu je prišao, zaobišavši šalter i tri puta ga drškom od pištolja udario jako po glavi. Iako povređen, vlasnik menjačnice je uhvatio napadača i pljačkaša za ruku u kojoj je držao oružje i iz pištolja je tom prilikom ispaljen jedan hitac.

Dok su njih dvojica nastavili da se rvaju prema menjačnici su krenula dvojica radnika obezbeđenja u centru, ali je Goran Milovanović uspeo da se otrgne iz naručja vlasnika menjačnice i izađe iz objekta držeći i dalje pištolj u rukama. Radnici obezbeđenja, ali i vlasnici ostalih butika, radnji i ugostiteljskih radnji, kao i brojni građani – kupci i prolaznici, blokirali su prolaz razbojniku i primorali ga da spusti oružje i savladali ga. Brzo je stigla i policijska patrola koja je lišila slobode Milovanovića. U pištolju M-80, kalibra 9 milimetara bilo je još šest metaka.

Kako je zvanično rečeno zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teškog razbojništva posle hapšenja Goranu Milovanoviću, iz Aleksinca, za kojeg se ističe da je poznat organima gonjenja po izvršenju raznih krivičnih dela, određen je jednomesečni pritvor i protiv njega je pokrenuta sudska istraga, koja je u toku.


# Niš pljačka
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima