Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Gosti kafane nemo posmatrali kako nasilnik tuče Lidiju

rss

08.04.2016. N1info

Sinoć je u Aleksincu pretučena četrdesetsedmogodišnja Lidija Miladinović koja je, nakon što su na odeljenju hirurgije i neurologije sanirane povrede, puštena na kućno lečenje.

Gosti kafane nemo posmatrali kako nasilnik tuče Lidiju

U policiji su potvrdili da je slučaj prijavljen i rekli su nam da rade na njemu.

Nasilje nad ženama, upozoravaju NVO, toliko je učestalo, da u Srbiji svaki deseti dan jedna žena izgubi život.

Lidiju Miladinović je noćas, kada je pošla na posao, na mračnoj stanici sačekao čovek sa kojim je bila u vezi. “On mene hvata za kosu i kreće psovka. I rekao je: 'Jesam ja tebi obećao da ću da te ubijem, i evo ubiću te', i onda me udara tako jako da sam ja pala. I onda kreće... šutiranje, stajao mi je tu nogom (na grudnom košu), udarao po licu, šutirao po licu”, navodi Lidija.

Tim putem, kaže, više nikada neće smeti da ide na posao.

Iako se sve dogodilo u toku noći, u vreme kada na ulici nema mnogo ljudi, ispostavilo se da su ovaj napad sve vreme gledali gosti obližnje kafane. Niko od njih, međutim, nije prišao da pomogne. Nakon napada, javilo se troje očevidaca.

“Ja kažem što niste prišli ranije? On kaže da ne zna u kavim smo odnosima. Kaže vi ste zvali upomoć, vi ste vrištali, ali ste ga zvali Sale, što jeste istina. Nismo znali da li ima pištolj”, kaže Lidija.

Iako je prijavljivanje nasilja zakonska obaveza, srpska praksa jeste – okretanje glave, upozorava Ana Saćipović iz koja je u Nišu osnovala SOS telefon za pomoć žrtvama nasilja.

“Nažalost, to je naš balkanski mentalitet. Još mnogo vremena će biti pred nama kada će svaki građanin i građanka shvatiti da je to naša obaveza, da nam se svakog desetog dana desi ubistvo neke žene i da smo mi u obaveza kao građani i građanke da pomognemo toj ženi i da je zaštitimo”, ističe Saćipović.

Da zaštiti druge jeste, kako kaže, i cilj pretučene Lidije. “Danas sam ja, sutra ko zna koja žena. Šta to treba jedna žena da uradi da je neko ovako prebije”, pita se Lidija.


# ubistvo nasilje Lidija Miladinović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima