Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Džonić priznao ubistvo porodice Đokić

rss

23.10.2021. Politika

Osumnjičeni je na saslušanju opisao višemesečne pripreme i svaki detalj o noći kada je ubio troje ljudi. Motiv je koristoljublje i dugovanja ubice, koji je od žrtava uzeo ogromnu sumu novca. Nađen pištolj sa prigušivačem.

Foto: arhiva

Goran Džonić (59) priznao je na saslušanju da je ubio Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić, saznaje „Politika”. Izjavio je da je u dugom vremenskom periodu pripremao likvidaciju svog bliskog rođaka Gorana Đokića i da je tokom tih priprema obezbedio oružje – pištolj sa prigušivačem, koji je posle njegovog priznanja juče tokom dana nađen.

U šipražju, na nepristupačnom terenu na levoj obali Južne Morave u ataru sela Moravac, pripremio je jamu za skrivanje posmrtnih ostataka ubijenih. U nju je u noći između nedelje 26. i ponedeljka 27. septembra, bacio tela žrtava, pošto ih je pre toga njihovim automobilom „folksvagen pasat” dovezao. Zatim je iz pištolja sa po dva hica u glavu i grudi, usmrtio vlasnika menjačnice Gorana, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju. Polio ih je potom benzinom i zapalio u jami, a onda ih je prekrio lišćem, granama i otpadom. Kantu sa benzinom je nekoliko dana pre zločina takođe pripremio za svoj krvavi pir i spaljivanje posmrtnih ostataka.

Goran Džonić je „folksvagen pasat” odvezao na tačno 8,5 kilometara od mesta ubistva kod Moravca, u atar sela Tešice, odakle se kući vratio svojim skuterom. Ne zna se da li je ovaj crno-žuti skuter korišćen pre i u vreme otmice, odnosno kada je Džonić presreo Gorana Đokića, kidnapovao njega, suprugu i kćerku i odvezao na mesto ubistva, ili je motocikl već bio ostavljen blizu lokacije na koju je Džonić dovezao „pasat” posle zločina gde ga je zapalio.

„Politika” takođe saznaje da je u dvorištu svoje porodične kuće ubica Goran Džonić zakopao novac opljačkan od brata od tetke u noći ubistva. Velika suma deviza nađena je i odneta na laboratorijsku obradu. Nije još saopšten tačan iznos. Priča se, pošto je definitivno motiv zločina bilo koristoljublje, da je Džonić bio u ogromnim dugovima, kao i da je neposredno posle zločina jednom od poverilaca u selu, vratio između 40.000 i 50.000 evra. Zato se samo nagađa da je nakon izvršenog ubistva iz automobila Gorana Đokića odneo na desetine, a možda i stotine hiljada evra.

I juče, kao i prethodnih skoro mesec dana, tema broj jedan u Aleksincu i niškom kraju bilo je trostruko ubistvo porodice Đokić. Ovoga puta, i pored neverice, žitelji ovog kraja osećaju olakšanje. Nakon danonoćnog i istrajnog rada, policija Niša, Aleksinca i Beograda, svakako ponajviše niškog Višeg javnog tužilaštva i aleksinačkog Osnovnog javnog tužilaštva, kako je preksinoć saopštio ministar policije Aleksandar Vulin, osumnjičeni je identifikovan, uhapšen i pritvoren. Nemir među Aleksinčane, ali i svih stanovnika ovog dela Pomoravlja unosi saznanje da je ubica živeo tu, među njima.

Osumnjičeni Džonić je iz aleksinačkog sela Moravac, mesta na levoj obali Južne Morave, vatrogasac u penziji i blizak rođak porodice Đokić, odnosno brat od tetke ubijenog vlasnika menjačnice. Uz to je i njihov komšija, čija je porodična kuća, u kojoj je živeo sa roditeljima i suprugom, samo pedesetak metara od objekta u kojem živi majka Gorana Đokića.

Na saslušanju je do najsitnijih pojedinosti opisao kako se i koliko dugo pripremao za likvidaciju, ali i u potpunosti objasnio šta se sve dogodilo kobne noći između 26. i 27. septembra. Posle saslušanja, po nalogu zamenika tužioca u VJT u Nišu, određena mu je mera zadržavanja do 48 časova zbog sumnje za učestvovanje u trostrukom ubistvu, kako je zvanično saopšteno za krivično delo teškog ubistva.

Danas po podne, u Višem javnom tužilaštvu u Nišu biće doneto rešenje o daljem postupku i krivičnom gonjenju Gorana Džonića. Nema nikakvih sumnji da će zamenik javnog tužioca u tom rešenju Višem sudu u Nišu predložiti određivanju pritvora do 30 dana, ali i pokretanje istrage za krivično delo ubistva.

Podsećamo, članovi porodice Đokić poslednji put su viđeni živi u noći između subote i nedelje, 26. i 27. septembra. Oko ponoći su iz sela Moravac, gde su bili kod Goranove majke, krenuli put Aleksinca, ali u mesto gde su živeli nisu stigli. Njihov automobil „folksvagen pasat” crne boje snimila je kamera na video-nadzoru perionice na ulazu u Žitkovac i od tog trenutka gubi im se svaki trag.

Njihova ugljenisana tela nađena su u zoru, u subotu, 2. oktobra, nakon šest dana potrage. Pronađeni su u plitkoj jami u ataru sela Moravac, a nekoliko sati kasnije, otkriveno je mesto gde je zapaljen i potpuno izgoreo njihov automobil.

Izvor


# Moravac policija Žitkovac ubistvo automobil Aleksandar Vulin hapšenje porodica Đokić Goran Džonić
@VulinAleksandar @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima