Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dolijali za “Tiki–tak, tiki–tak, ode sud”

rss

30.10.2016. Telegraf

Boris Đorđević i njegov prijatelj Ljubiša Jović iz Aleksinca prvi su osuđeni za izazivanje panike i nereda, od ukupno 10 osoba, koliko ih je uhapšeno jer su protekle tri godine terorisali niško pravosuđe

Dolijali za “Tiki–tak, tiki–tak, ode sud”

“Tiki – tak, tiki – tak, ode sud” – ova rečenica koštala je Borisa Đorđevića (29) iz Žitkovca, devet meseci zatvora i 60.000 dinara novčane kazne na koliko je pravosnažno osuđen zbog lažne dojave o bombi u zgradi niškog Višeg suda.

On i njegov prijatelj Ljubiša Jović (40) iz Aleksinca prvi su osuđeni za izazivanje panike i nereda od ukupno 10 osoba koliko ih je uhapšeno jer su protekle tri godine terorisali niško pravosuđe.

Jović i Đorđević započeli su neslavnu seriju 11. aprila 2013. godine, kada je zbog lažne dojave samo u Osnovnom sudu prekinuto i odloženo 57 suđenja, a zbog evakuacije kompletnog osoblja bio je blokiran i rad Višeg suda, Osnovnog i Višeg javnog tužilaštva jer se nalaze u istoj sudskoj zgradi. Njihovu dosetku iskoristili su mnogi drugi, pa je niški sud državni rekorder po broju dojava lažnih bombaških napada. Samo od početka ove godine Palata pravde evakuisana je 18 puta, a dešavalo se da u jednoj nedelji sud bude ispražnjen i po četiri puta.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, ovejani kriminalac Ljubiša Jović je 11. aprila 2013. godine trebalo da se pojavi pred sudom zbog teške krađe. Da bi izbegao suđenje, dao je Đorđeviću mobilni telefon koji je slučajno pronašao i kazao mu da pozove policiju i prijavi bombu čim on uđe u sud.

Đorđević je uzastopce četiri puta pozivao Policijsku upravu i pretio:

– U Osnovnom sudu je postavljena bomba, imate manje od 10 minuta. U Okružnom sudu je postavljena bomba, još 5 minuta i bum, srpske pi..etine – navodi se u presudi.

Iako je Jović telefon bacio u šporet, policija im je ušla u trag jer su ga koristili pre nego što je uništen. Dok Đorđević u potpunosti priznao šta je uradio, njegov pajtaš je negirao krivicu tvrdeći da nije znao šta će on uraditi, kao i da je telefon iskorišćen za dojavu zaboravio u svom vozilu.

Prvostepenom presudom Jović je bio osuđen na godinu dana, ali mu je nakon žalbe, uzimajući u obzir da ima bolesno dete, Viši sud pre nekoliko dana ublažio kaznu na devet meseci.


# Aleksinac Niš sud Žitkovac pretnje bomba mobilni telefon Boris Đorđević Ljubiša Jović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima