Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Đorđe Dimitrijević se javio povodom masakra u Novom Zelandu

rss

16.03.2019.

Naš nekadašnji sugrađanin Đorđe Dimitrijević se javio i preneo utiske posle masakra koji se desio u Krajstčerču, gradu na Novom Zelandu.

Foto Đorđe Dimitrijević

Đorđe Dimitrijević, rođeni Aleksinčanin, godinama živi u Novom Zelandu, upravo u Krajstčerču. Ovu zemlju pogodila je velika tragedija, svima je teško, a deo tih emocija možemo videti na slikama koje nam je poslao, kao i na snimku koji je objavio putem društvene mreže Facebook.com (pogledajte ispod)

Foto Đorđe Dimitrijević

Podsetimo, novozelandska policija je saopštila da je 49 osoba ubijeno, a 20 povređeno u pucnjavi u dve džamije u novozelandskom gradu Krajstčerču.

Policija je saopštila da je privela četiri osobe, među kojima je australijski ekstremni desničar, i da je otkrila eksplozivne naprave u jednom od njihovih vozila.

 

Foto Đorđe Dimitrijević

Agencija AP prenela je da je Australijanac star 28 godina preuzeo odgovornost, navodeći da je otišao namerno na Novi Zeland da bi planirao i sproveo napad.

Foto Đorđe Dimitrijević

Krajstčerč je najveći grad Južnog ostrva Novog Zelanda i treći po veličini u državi. Podignut je 1848. godine, u regionu Kenterberi. Prema statističkim procenama iz 2010. godine, sam grad je imao 376.700 stanovnika.

 

Komentara: 3


# ubistvo društvene mreže terorizam Đorđe Dimitrijević Novi Zeland
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+4) (-11)

  Vesna 16.03.2019.
  Prenosite vesti po tipu rekla- kazala.Taj čovek možda živi stotine km od mesta gde ae nesreća desila a sigurno nema kredibilitet da priča o tome.Preneli ste podatke koji su zvanični.I ne kaže se "Đorđetove"

 • (+12) (-)

  Swaner 16.03.2019.
  Đorđe živi upravo tu, u mestu gde se to dogodilo. To znamo svi mi koji ga lično poznajemo.

 • (+1) (-1)

  pamet u glavu i pod auto pogledaj 17.03.2019.
  djoleta vrlo dobro znam, djole haubica, jelenin brat, djole se jako potresao, nije ovo šala, uvek kad manijak izvadi utoku i raspali call duty ,kad opepeli, nevin svijet strada , ma gdje bio, čovek se zamisli...kad će ovi naši manijaci da kažu , sve im se smučilo...naravno da oni misle da su zaštićeni ,ka bijeli medjedi .varaju se, manijaka ima svugdje, naročito u malim sredinama...zato , pamet u glavu...a djoletu i jeleni
  veliki pozdrav.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima