Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Đorđe Dimitrijević se javio povodom masakra u Novom Zelandu

rss

16.03.2019.

Naš nekadašnji sugrađanin Đorđe Dimitrijević se javio i preneo utiske posle masakra koji se desio u Krajstčerču, gradu na Novom Zelandu.

Foto Đorđe Dimitrijević

Đorđe Dimitrijević, rođeni Aleksinčanin, godinama živi u Novom Zelandu, upravo u Krajstčerču. Ovu zemlju pogodila je velika tragedija, svima je teško, a deo tih emocija možemo videti na slikama koje nam je poslao, kao i na snimku koji je objavio putem društvene mreže Facebook.com (pogledajte ispod)

Foto Đorđe Dimitrijević

Podsetimo, novozelandska policija je saopštila da je 49 osoba ubijeno, a 20 povređeno u pucnjavi u dve džamije u novozelandskom gradu Krajstčerču.

Policija je saopštila da je privela četiri osobe, među kojima je australijski ekstremni desničar, i da je otkrila eksplozivne naprave u jednom od njihovih vozila.

 

Foto Đorđe Dimitrijević

Agencija AP prenela je da je Australijanac star 28 godina preuzeo odgovornost, navodeći da je otišao namerno na Novi Zeland da bi planirao i sproveo napad.

Foto Đorđe Dimitrijević

Krajstčerč je najveći grad Južnog ostrva Novog Zelanda i treći po veličini u državi. Podignut je 1848. godine, u regionu Kenterberi. Prema statističkim procenama iz 2010. godine, sam grad je imao 376.700 stanovnika.

 


# ubistvo društvene mreže terorizam Đorđe Dimitrijević Novi Zeland
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima