Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Direktor policije otkrio: Napadač imao 70 minuta da ubije porodicu Đokić

rss

03.10.2021. Telegraf

Direktor policije Vladimir Rebić istakao je u gostovanju na TV Prva da nemaju nikakvu dilemu da se desilo ubistvo tročlane porodice Đokić.

Mesto zločina / Foto: Telegraf

- Mi u ovom trenutku radimo na rasvetljavanju događaja, i dalje nemamo informaciju ko je ubica. Potraga je trajala tri dana.U svakom slučaju, policija je saznala za njhov nestanak u utorak kasno popodne. Kada smo dobili podatak da je vozilo navodno viđeno na kameri na potezu kod Žitkovca, naša istraga se preusmerila u tom pravcu - istakao je direktor policije.

Kako je naveo Rebić, tela su nađena u ataru sela Moravac, a vozilo 12 kilometara dalje.

- Prvo vreme kada su kamere snimile vozilo je ponedeljak u 00.24 kada su krenuli iz kuće Goranove majke. Nisu krenuli u pravcu Aleksinca,nego ih je kamera snimila na kraju sela Moravac, gde se završava asfaltni put. Na osnovu toga zaključili smo da je vozilo krenulo u pravcu atara sela Moravac - objašnjava.

On je naglasio da se radi o veoma nepristupačnom terenu.

- Hoću da napomenem da se radi o ruralnom području, gde nema toliko kamera kao u Beogradu. Kamera jedne privatne kuće ih je snimila, da su krenuli u pravcu atara ka njivama, a ne ka svom domu. Jedan član rodbine je prepoznao na kameri auto svojih rođaka, a naknadno kada smo dobili logove mobilnih telefona ukazivalo je da nisu krenuli ka severu, nego na jug. U 2.05 je poslednji put uočeno vozilo. Prvo su ubijeni, pa je potom spaljeno vozilo nekoliko kilometara dalje. Mi mislimo da su ubijeni nekih dva sata ranije. To ukazuje da je ubica imao nekih 70 minuta vremena da izvrši ovo jezivo ubistvo - dodao je Rebić.

On navodi da nije poznato na koji je način porodica Đokić ubijena. Forenzičari će da izvrše detaljni uviđaj, ali je "neminovno da je postojala četvrta osoba, ili više njih".

Tela su, kako kaže pronađena spaljena i zatrpana, a pronašli su ih jer su videli ruku koja viri iz šipražja.

- Ne bih mnogo da otkrivam, ali se očigledno radi o dobro pripremnjenom zločinu. Nabavljen je i benzin da se spali vozilo i žrtve. Gorana smo identifikovali na osnovu otiska, Gordanu na osnovu nakita koji je nosila, dok njihovu ćerku, nažalost, nismo mogli tačno da identifikujemo, s obzirom na to u kakvom stanju smo zatekli telo. Za sada vrlo malo podataka imamo, ali se nadam da ćemo u narednim danima uspeti da rečimo ovaj monstruozni zločin - istakao je.

Rebić dodaje da su Goranovi poznanici naveli da je bio izuzetno obazriv čovek, te ne može da kaže sa sigurnošću da li je poznavao ubicu, ili je nekom prisilom nateran da zaustavi vozilo.

Podsetimo, Đokići su nestali u nedelju 26. septembra, a dva dana kasnije prijavlčjen je njihov nestanak. Nestanak je prijavila jedna rođaka u utorak kad je primetila da već dva dana nisu otvorili svoju menjačnicu.

Policija je u sredu krenula u intenzivnu potragu za njima, u dva navrata ulazila je u njihov stan u potrazi za bilo kakvim tragom, ali su tamo pronađena sva njihova lična dokumenta pa je mogućnost da su izašli iz zemlje odmah isključena.

Izvor


# Moravac policija ubistvo forenzika menjačnica porodica Đokić Vladimir Rebić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima