Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Devojčica iz Aleksinca lagala da je lekar silovao

rss

21.01.2020. Kurir

Lekar iz Niša N. B. (30) pravosnažno je oslobođen optužbe da je u novembru 2015. u Aleksincu silovao tada 14-godišnju devojčicu koju je upoznao preko Fejsbuka.

Foto: arhiva

Ključni dokaz za oslobađajuću presudu bile su ljubavne poruke koje je devojčica slala doktoru nakon što ga je prijavila da ju je silovao.

Kako stoji u krivičnoj prijavi koja je pre četiri i po godine podneta protiv N. B., navodno zlostavljanje se dogodilo u napuštenom objektu u blizini aleksinačke autobuske stanice. Devojčica je tvrdila da se prethodno na Fejsbuku dopisivala sa tada 25-godišnjim N. B. i dogovorili su se da se nađu u Aleksincu. Ispričala je da ju je lekar tada odvukao u napuštenu zgradu, gde ju je silovao i razdevičio, nakon čega ju je ispratio do autobuske stanice i taksijem je poslao u školu.

Devojčica je ispričala i da joj je N. B. naredio da ćuti o tome, preteći joj ubistvom, pa nije smela nikom da kaže šta joj se desilo sve do aprila 2016. Tada se devojčica telefonom poverila majci, koja radi u inostranstvu. Majka je odmah pozvala policiju i N. B. je uhapšen. Lekar je na sudu priznao da je dva puta odlazio u Aleksinac da bi se video sa devojčicom. Tada je, kako je rekao, shvatio da njih dvoje nisu jedno za drugo, pa joj je kazao da ne može da bude u vezi s njom i da ne želi više da je vidi. Izričito je negirao da su imali seks i tvrdio je da nije ni znao da je devojčica maloletna sve dok ga nije prijavila policiji. lako je medicinskim pregledom ustanovljeno da je devojčica razdevičena, nisu pronađeni dokazi da je silovana, što bi, kako su naveli veštaci, teško bilo i moguće otkriti, s obzirom na to da je od navodnog silovanja do pregleda prošlo šest meseci.

- Još nekoliko okolnosti ukazuje na to da silovanja nije bilo. Navodna žrtva ispričala je kako ju je N. B. silom odvukao do napuštene zgrade kroz park, ali park je u vreme kada se to desilo bio pun ljudi i to niko nije video. Maloletnica je, takođe, tvrdila da je u zgradi bilo još ljudi, koji bi morali da čuju njenu vrisku, jer se navodno silovanje odvijalo u obližnjoj prostoriji. Sud smatra i da je bilo nemoguće, kako je maloletnica tvrdila, da joj je silovatelj sve vreme držao ruku na ustima, a seksualni odnos je, prema njenim rečima, trajao čak 25 minuta - stoji, između ostalog, u presudi.

Krunski dokaz odbrane, koji je sud prihvatio, bio je listing telefonskih poziva, koji je pokazao da je devojčica više puta zvala N. B. i pisala mu ljubavne poruke posle navodnog silovanja. Ona je tokom istrage pokušala to da sakrije, ali je otkriveno.

Saša Knežević, branilac optuženog lekara, pozdravio je oslobađajuću presudu, ukazujući na to da je ovaj slučaj lažnog prijavljivanja „ilustracija jedne opasne pojave koja je uzela maha“.

Kurir.rs/Informer


# devojčica silovanje
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima