Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Odneo kutiju sa humanitarnim prilozima, pa pokušao da opljačka pekaru

rss

17.07.2020.

Protiv S. T. (19) iz Aleksinca niška policija podneće krivičnu prijavu za tešku krađu zbog sumnje da je niškoj humanitarki Marini Adamović 13. jula u Nišu ukrao kutiju za sakupljanje humanitarnih priloga u kojoj je bilo oko 10.000 dinara.

Foto: arhiva

S. T je uhapšen 14. jula nakon pokušaja da u pekari u Žitkovcu kod Aleksinca, uz pretnju nožem, od radnice otme pazar, nakon čega je rasvetljena i drska pljačka niške humanitarke.

- Pregledom snimaka sa bezbedonosnih kamera u Obrenovićevoj ulici utvrđeno je kako izgleda kradljivac i kako je toga dana bio obučen. Nakon hapšenja S. T. u Aleksincu posle pokušaja pljačke pekare, pronađen je ranac sa njegovim stvarima, u kojem su bile pantalone koje je nosio prethodnog dana kada je Marini Adamović ukrao kutiju sa novcem. Suočen sa činjenicama, S. T. je priznao krađu u Nišu. Novac nažalost nije nađen jer ga je u međuvremenu potrošio na lične potrebe - kaže naš izvor.

Nakon hapšenja, po nalogu tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu S. T. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu a uz krivičnu prijavu za pokušaj razbojništva dobiće i prijavu za tešku krađu počinjenu na naročito opasan ili drzak način.

Na vest o hapšenju kradljivca, Marina Adamović je je prokomentarisala da joj je žao što pare nisu nađene.

- Ne mogu da opišem koliko mi je žao što novac nije pronađen jer ga je potrošio. To pare koje su namenjene lečenju bolesne dece - kaže Adamovićeva.

Blic


# policija hapšenje
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima