Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Baka sekirom tresnula pljačkaše, a zatim pobegla kroz prozor

rss

30.10.2014. Telegraf, Blic, foto: ilustracija

Starica (82) iz okoline Alekinca, koju su u noći između 28. i 29.oktobra opljačkala trojica razbojnika sa fantomkama a potom je ostavili zaključanu u kući, spasila se bekstvom kroz prozor sobe.

ilustracija

Kako prenosi Telegraf, razbojnici su u noći između četvrtka i petka, upali u kuću bake, razvalili vrata i napali je. Starica je na napad uzvratila i jednog od razbojnika udarila držalicom sekire. Oni su je savladali i zaključali u drugu sobu, izvršili premetačinu, ali su našli samo petsto dinara koje su ukrali.

- Razbojnici su ženi naneli srećom samo lake povrede po telu. Ima i podlive po licu i potres mozga. Prebačena je na Neurohirurgiju odakle je vraćena na oporavak u bolnicu u Aleksincu. Policija je identifikovala punoletnog razbojnika Z.T. i zadržala ga, dok druga dvojica imaju 14 i 15 godina. Iako se isprva smatralo da su ukrali 33.000 dinara, utvrđeno je da su ukrali samo 500 dinara i sekiru kojom ih je baba tresnula u samoodbrani - kaže sagovornik za Blic.
 
Baka je izašla kroz prozor kuće i otrčala do komšija koji su pozvali policiju. Žena je zbog šoka i godina, zadržana u aleksinačkoj bolnici.

Razbojnici su zaključali vrata i pobegli iz kuće, ali je domišljata baka nakon što je svanulo, uspela da izbaci stolicu kroz prozor sobe, a potom da i sama izađe i ode kod komšije koji je pozvao policiju.

- Razbojnici su skinuli sve osigurače na kući i potom obili rajber na vratima i ušli u kuću oko 23 časa. Žena ih je čula i ustala. Oni su se prvo predstavili kao policija nakon čega su su počeli da je tuku tražeći da im da novac. Ona je pokušala da se odbrani, udarivši jednog od napadača držaljama sekire, ali su je ipak savladali i zključali u jednu sobu, kaže izvor Blica.

Iako se sumnjalo da je ukradeno 33.000 dinara, koliko je baka imala u kući, ustanovljeno je da ih razbojnici nisu našli.

Policija je utvrdila da je Z. T, osim petsto dinara, sa sobom poneo i sekiricu kojom ga je baba mlatnula. Z.T. je zadržan u policiji do 48 časova nakon čega će biti sproveden nadležnom tužilaštvu u Nišu.


# policija starica sekira napadač
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima