Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinčanin naručio telefon preko interneta, a dobio parče plastike

rss

23.04.2018. Blic, Aleksinac.Net

Milan M.(35) iz okoline Aleksinca putem internet oglasa naručio je smartfon poznate marke po ceni od 280 evra, a na kućnu adresu stigao mu je komad plastike i metala.

Aleksinčanin naručio telefon preko interneta, a dobio parče plastike

Na sajtu "Kupujem prodajem" naručio je telefon "samsung galaksi A8" od 280 evra, koji inače košta oko 400. Nakon što je video oglas za telefon, čija je cena znatno manja od realne, Milan. M. je odlučio da ga kupi. Kako kaže Milan, niža cena mu nije bila sumnjiva jer je pomislio da čoveku trebaju pare, pa prodaje jeftinije telefon. Kontaktirao je prodavca SMS porukom i pitao ga da li bi mu još smanjio cenu, na šta je ovaj pristao i dogovorili su cenu od 30.000 dinara pouzećem.

Paket je ubrzo stigao i kada ga je kupac otvorio, imao je šta i da vidi - komad plastike i metala umotan lepljivom trakom. Prevareni kupac odmah je obavestio policiju, kao i popularni internet sajt za kupovinu i prodaju, te je odmah ugašen nalog "prodavcu", a transakcija novca je zaustavljena.

- Pošto je uređaj mnogo skuplji od ponuđene cene, plašio sam se da je neka prevara, ali sam rizikovao. Požurio sam kući da otvorim paket, pisalo je da poslato iz Beograda, a meni je rečeno da je iz drugog mesta. U paketu je bilo nešto što je podsećalo na telefon, ali je bilo umotano lepljivom trakom. Odmah sam otišao u policiju, pozvali su poštu i zatražili da se obustavi isporuka novca - objašnjava Milan.

Očekivano, prodavac skupocenog telefona više se nije odazivao na poruke i pozive. Prevareni muškarac uspeo je da povrati novac.

- Ostao sam bez 1.000 dinara zbog poštarine, ali mogao sam bez svega. Srećom, odmah sam reagovao i prijavio slučaj policiji. Možda prevarant nije ni imao telefon, jer je na sajtu bila slika kutije, ko zna ko je sve naseo na ovaj oglas - dodaje Milan.

Blic


# prevara sajt mobilni telefon
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima