Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Advokat Toma Fila analizira ubistvo porodice Đokić

rss

11.10.2021. Blic

Slučaj ubistva tročlane porodice Đokić - Gorana, Gordane i Lidije zaintrigirao je i našeg najpoznatog advokata Tomu Filu. Iza sebe ima šest decenija dugu karijeru i posle svega što je radio tvrdi da ukoliko ubicu ne nađu u prva dva tri dana u 99 odsto slučaj to sve teže ide.

Advokat Toma Fila analizira ubistvo porodice Đokić

U ubistvu Đokića nije učestvovao jedan čovek nego više njih. Iz svega što sam saznao mogu zaključiti da je zločin do detalja isplaniran. Ovde nema reči o nekim naivnim ubicama već se radi o profesionalcima. Ubicu po svemu sudeći treba tražiti među Đokićevim rođacima i poznanicima- objašnjava Fila.

Prema njegovim rečima, ubice su znale tačno koje navike ima Goran. Gde ide, koliko se zadržava, kome najviše veruje i od koga strahuje.

- Postoji nekoliko teorije da je Đokića te noći zaustavio čovek koji je bio maskiran u policajca, pa je iz tog razoga njemu stao ili rođak ili poznanik koga nije mogao da odbije. Mislim da je Goran odmah ubijen i da je ubica nastavio da vozi njegov automobil. Sve u vezi sa ovim slučajem je do detalja isplanirano. Đokići su spaljeni na jednoj lokaciji, a automobil na drugoj. Znale su ubice kako da unište DNK-a tragove iz automobila, ali i na žrtvama. Zato i tvrdim da se radi o profesionacima, a ne naivcima- kaže Fila.

Foto: Branko Janačković / Blic

U isti mah tvrdi da je policija već rasvetlila sve što može i da ozbiljno rade na ovom slučaju. Tačno su ušli u trag automobilu koji je vozio Đokić i kuda se sve kretao, ali im posao otežava to što su dokazi u automobilu svi spaljeni.

- Da se radi o loše isplaniranom slučaju ili nekim naivnim ubicama oni bi poskidali nakit koji Đokići imali na sebi. Međutim, oni su upravo na osnovu nakita i indetifikovani. Đokicu su uzeli samo novac koji im je bio potreban. Radio sam na nekoliko predmeta gde je ubica otkriven kada je sa žrtve uzeo nakit , a nakon zločina ga prodao. To je bio jedan od neoborivih dokaza- pojašnjava Fila.

S obzirom koliko policajaca radi o na ovom slučaju Fila je uverenja da se krug osumnjičenih sužava i da neće umaći zakonu.

- Čvrsto sam uveren da ubice treba tražiti među Đokićevom rođacima i njegovim najbližim saradnicima. U pola noći čovek poput Đokića ne staje nepoznatom čoveku - tvrdi Fila.

Prema njegovim rečima siguran je da ovaj zločin je urađen iz koristoljublja ili neke osvete. Preljuba kao motiv u slučaju Đokić je najmanje moguć.

- Što se tiče ubice mislim da on nije napustio Srbiju. Svaki ubica smatra da neće biti uhapšen jer da veruje u suprotno on ne bi zločin ni počinio. Njemu visina kazne ništa ne znači jer je siguran da neće biti otkriven. Siguran sam da jedan ubica ovo nije mogao da učinim, pa mislim da su Đokići ubijeni sa dva oružja - pojašnjava Fila.

Naš čoveni advokat ipak misli da će policija uskoro rasvetliti ovaj zločin jer je mnogo ljudi radi na njemu i da su ubice napravile neku grešku jer ne postoji savršen zločin.

Izvor


# policija ubistvo automobil porodica Đokić Toma Fila
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima