Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Deda ubio babu zbog ljubomore

rss

10.03.2008. BETA, Pres

Milun Marjanović (79) iz aleksinačkog sela Ćićina ubio je zbog ljubomore svoju suprugu Verislavu (78), a zatim se obesio! Starac je u nedelju ujutru, posle svađe, štapom tukao suprugu do smrti, a onda se obesio o gredu u svom dvorištu!

Bora Matić, blizak prijatelj porodice Marjanović, kaže za Press da je Milun u poslednje vreme maltretirao suprugu jer je bio patološki ljubomoran.

- Milun je poslednjih meseci bio nervozan jer je umislio da je bolestan od raka. Stalno mi je govorio da će umreti, a na ženu se žalio kako mu ne poklanja dovoljno pažnje, i da čak ne želi da sa njim spava u istoj sobi. Bio je pošten čovek, moj najbolji prijatelj, ali prek i naprasit! Znao sam da maltretira Verislavu i da je možda i tuče, ali ona je to krila. Bio je ljubomoran jer je ona bila krupna i kršna, a on sitan, što mu nikad nije bilo pravo. Međutim, nisam mogao ni da pretpostavim da će tako daleko otići da je ubije - kaže Matić.

Naš sagovornik navodi da je veče uoči ubistva planirao da svrati do Marjanovića, ali da je posetu odložio za sutradan jer je pomislio da su rano legli.

- Sa Milunom sam se dogovorio da ga vodim kod jednog mog rođaka stomatologa, jer se žalio da ima problema sa vilicom. U subotu uveče sam prošao pored njihove kuće, pomislio sam da svratim, ali je već bilo kasno. U nedelju ujutro sam nekoliko puta pozivao Miluna telefonom, ali niko nije podizao slušalicu. Otišao sam do njihove kuće i video da je sve otvoreno. U Milunovoj sobi nije bilo nikoga, pa sam ga potražio u dvorištu. Kada sam ga video obešenog o gredu, noge su mi se odsekle! Na Verislavu u tom trenutku nisam ni pomislio. Jednoj komšinici sam rekao da se Milun obesio, a ona je pozvala policiju. Tek kada su došli policajci od njih sam čuo da je Verislava ubijena - kaže Matić.

Nada Veličković, supruga sestrića pokojne Verislave, kaže da nije ni slutila da se starci svađaju te da će Milun podići ruku na suprugu.

- Mi živimo u Trsteniku, ali smo se sa Verislavom i Milunom često čuli telefonom, a rado smo kod njih i dolazili. Bili su vredni ljudi, naročito Verislava, koja je i pored toga što se teško kretala, jer je pre nekoliko godina povređena u saobraćajnoj nesreći, stalno nešto radila. Ne verujem da je nemaština uzrok tragedije jer je Milun imao poljoprivrednu penziju, a Verislava je primala nadoknadu zbog povrede koju je pretrpela u nesreći. Poslednji put Verislava se mom suprugu javila u subotu. Bio je to uobičajen razgovor, nije se žalila ni na šta, a kamoli da joj suprug preti ubistvom. Kada su nam komšije javile da se dogodila tragedija, nismo mogli da verujemo da je Milun to mogao da učini. Uvek je bio ljubazan, rado nas je dočekivao, nikada nisam primetila da između njega i Verislave nešto nije u redu - priča Nada Veličković.

Milun i Verislava sahranjeni su juče na groblju u Ćićini


Istražni sudija: Ubistvo i samoubistvo

Istražni sudija Okružnog suda u Nišu Zoran Popović potvrdio je da je na osnovu uviđaja na mestu zločina utvrđeno da je u pitanju ubistvo i samoubistvo.

- Tragovi pronađeni na licu mesta nesumnjivo su pokazali da je Milun ubio suprugu udarajući je drvenim štapom, i da je nakon toga izvršio samoubistvo - saopštio je Popović.


# ubistvo saobraćaj
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima