Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Smrt u reci

rss

09.12.2007. D. STOJANOVIĆ

U SAOBRAĆAJNOJ nezgodi, u subotu oko 23.40 u Aleksincu, u Ulici Vojske Jugoslavije, kada je putničko vozilo marke “opel kadet” niških registracija, u krivini ispred zgrade broj 40, u jednom trenutku sletelo sa kolovoza i završilo u reci Moravici, na licu mesta poginuo je Milovan Stamenković (23).

Lakše je povređen njegov suvozač Miloš Petrović (19) takođe iz Aleksinca, dok je Dragana Atanasov (17), koja je sa njima bila u vozilu prošla bez povreda. Miloš je zadržan na Hirurškom odeljenju Zdravstvenog centra u gradu na Moravici i za sada je van životne opasnosti.

Kako smo saznali u Policijskoj stanici u Aleksincu, uzrok nezgode je neprilagođena brzina kretanja “kadeta”. Upravljajući vozilom, Milovan je na raskrsnici trebalo da skrene levo, ali je brzina bila prevelika pa nije uspeo da savlada krivinu, već je nastavio pravo i posle nekoliko prepreka od takozvane žive ograde, vozilo se prevrnulo na krov i završio je u reci.

Nastradali Milovan je, kako smo saznali, bio vezan pojasom i nikako posle udesa nije uspeo da se izvuče iz deformisanog automobila, pa se najverovatnije udavio.

Komentara: 3


# saobraćaj Miloš Petrović
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Zoran Marinkovic 11.12.2007.
  Što se vezivao?

 • (+0) (-0)

  agvozden 17.12.2007.
  Prema podacima Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja, u Srbiji pogine oko 250 ljudi godišnje zbog nevezanog sigurnosnog pojasa.

  Predstavnici komiteta su tim povodom pokrenuli akciju "I Šumaher vezuje pojas" na kojoj su prikazali i simulaciju sudara na brzini od sedam km na čas. Pored novinara na koferenciju su bili pozvani i predstavnici svih vodećih stranka od kojih se očekivala podrška za preduzimanje odgovarajućih mera, ali niko se od njih nije odazvao.

 • (+0) (-0)

  Filip 16.01.2008.
  Sta bre lupas ti Zorane.Pa vezao se kao i svako normalan sto se vezao! Ali sta je tu je-sudbina.
  MOJE ISKRENO SAUCESCE PORODICI STMENKOVIC!!!


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}