Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Bivši policajac ubio mladića

rss

26.11.2007.

Bivši policajac ubio mladića
Ubijen u kući bivšeg policajca

U nedelju kasno po podne u aleksinačkom selu Donji Ljubeš u porodičnoj kući Nenada Živkovića, pronađen je mrtav Aleksandar Milovanović (33), iz Aleksinca. Policija je izdala kratko saopštenje u kojem se navodi da je u toku operativan rad na utvrđivanju okolnosti ovog događaja i da je po nalogu istražnog sudije telo preminulog prebačeno u Zavod za sudsku medicinu u Nišu, gde će biti obavljena obdukcija. Istražni sudija Bošković rekao je za „Politiku” o dosadašnjim nalazima:

– Na glavi i po telu Aleksandra Milovanovića utvrđene su brojne velike povrede za koje se pretpostavlja da su uzrok smrti. U svim prostorijama kuće Nenada Živkovića, koji inače ima prebivalište u Aleksincu, pronađeno je mnogo krvi i tragova što navodi da je smrt nastupila posle obračuna ili najblaže rečeno velike tuče. Za sada, međutim, nismo u mogućnosti da kažemo ko je učestvovao u tuči sa tragičnim završetkom jer je istraga na samom početku.

U Donjem Ljubešu saznali smo da je ubijeni Aleksandar Milovanović, inače bez posla i zanimanja, često dolazio u ovo moravsko selo sa Nenadom Živkovićem, nekadašnjim pripadnikom MUP-a Srbije. Živković je zbog sklonosti alkoholu najpre bio suspendovan, a potom i isključen iz sastava policije. Obojica su, rekli su nam meštani Donjeg Ljubeša, viđani u selu pod velikim dejstvom alkohola prethodnih dana.

T. Todorović

http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=49039



BIVŠI POLICAJAC UBIO MLADIĆA!

Nenad Živković (33) iz Donjeg Ljubeša uhapšen zbog sumnje da je na smrt pretukao Aleksandra Milovanovića (33) iz Aleksinca

Bivši policajac Nenad Živković (33) iz Donjeg Ljubeša uhapšen je zbog sumnje da je na smrt pretukao Aleksandra Milovanovića (33) iz Aleksinca! Zločin se dogodio u nedelju po podne u kući Nenadove majke u selu Donji Ljubeš kod Aleksinca. Živković je posle zločina zvao Hitnu pomoć i rekao da je prijatelju pozlilo, ali su lekari po dolasku obavestili policiju jer su posumnjali da je Aleksandar ubijen udarcima u glavu!

Nenadova majka Gordana u vreme ubistva, u nedelju oko 15.20 časova, bila je u komšiluku. Ona tvrdi da Aleksandra Milovanovića nije poznavala.

MILOVANOVIĆ SE BAVIO ZELENAŠENjEM?

Prema nezvaničnim informacijama, Aleksandar Milovanović je novac koji je dobio prodajom stana pozajmljivao uz kamatu. Zasad nema informacija da je osumnjičeni Živković bio jedan od njegovih dužnika.

- Ne znam šta se desilo jer u tom trenutku nisam bila kod kuće. Iz moje kuće se nije čulo ništa neuobičajeno. Videla sam da dolazi vozilo Hitne pomoći i tek tada sam saznala da se u našoj kući nešto strašno desilo. Tog Aleksandra ne poznajem, niti znam šta je bilo između njega i mog sina. Zaista ne znam da li su Nenad i Aleksandar bili u svađi odranije - kaže za Press Gordana Živković, i dodaje:

- Moj sin je jedno vreme radio u policiji, a kasnije se bavio raznim poslovima, najčešće na građevini. Sve ostalo što sam znala rekla sam inspektorima.

Rođaci osumnjičenog pričaju da je Nenad nezgodne naravi, naročito kada popije.

- Voli da popije i tada se sukobljava s ljudima. Mada smo rođaci, kod nas nije dolazio mesecima, baš iz tog razloga - navodi Nenadova rodbina.

Kako Press saznaje od izvora bliskih istrazi, Živković je pozvao Hitnu pomoć, navodeći da je njegovom prijatelju pozlilo. Međutim, kada su lekari stigli, utvrdili su da je Aleksandar mrtav, a zbog sumnje da je u pitanju nasilna smrt obavestili su policiju.

- Na Aleksandrovoj glavi bile su vidljive povrede, bilo je očigledno da je brutalno pretučen - priča za Press izvor blizak istrazi.

Saša Bošković, istražni sudija Okružnog suda u Nišu, koji je obavio uviđaj, saopštio je da još nije utvrđena priroda povreda od kojih je Aleksandar preminuo.

- Mladić je imao vidljive povrede glave, za koje je utvrđene da nisu pričinjene oružjem već verovatno nekim predmetom ili rukama. Telo preminulog prebačeno je na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije, nakon čega će se tačno znati kako je nastupila smrt - kazao je za Press Saša Bošković.

O ubijenom Milovanoviću u Aleksincu se ne zna mnogo. Mada mu je adresa u ličnoj karti bila ulica Kneza Miloša 56, komšije kažu da je on taj stan prodao i da se ne zna gde je od tada boravio.

- Milovanović je živeo sa majkom do njene smrti, a onda je prodao stan. Nije imao stalni posao, a dva puta je osuđivan zbog teških krađa - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Policija još nije saopštila da li je osumnjičenom određena mera zadržavanja, a tokom jučerašnjeg dana kuću u kojoj se dogodilo ubistvo obezbeđivali su policajci, u očekivanju uviđajne ekipe.

D. KOCIĆ, Izvor: PRESS
Bivši policajac Nenad Živković (33) iz Aleksinca ubio je poznanika Aleksandra Milovanovića (33) zbog 1.000 dinara! Kako Press saznaje, Milovanović je u ponedeljak trebalo da se taksijem preveze u manastir Poganovo, u kojem je nameravao da se zamonaši. Međutim, novac koji je namenio za put potrošio je dan ranije sa Živkovićem u kafani. Živković je obećao da će mu vratiti pare jer su otišli u kafanu na njegov nagovor, ali je posle svađe došlo je do tuče u kojoj je Nenad na smrt pretukao Aleksandra!

Poznanici Aleksandra Milovanovića, zvanog Kepa, kažu da je on poslednjih godina teško živeo i da se bavio sakupljanjem kartona i sekundarnih sirovina.

- Posle smrti majke prodao je stan u centru Aleksinca i otišao u Francusku. Međutim, tamo su ga bukvalno prodali drugovi jer je mnogima pozajmljivao novac. Iako je dao mnogo para nije uspeo da sredi papire za boravak u Francuskoj, pa je deportovan u Srbiju. Vratio se bez dinara - kaže za Press poznanik Aleksandra Milovanovića, i dodaje:

- Nije istina da se bavio zelenašenjem. Potpuno je propao, počeo je da pije i da „guta" lekove. Radio je povremeno i za lokalne kriminalce, a bio je hapšen u policijskoj akciji „Sablja".

Naš sagovornik kaže da je Aleksandar nedavno odlučio da se zamonaši u manastiru Poganovo. Preko jednog prijatelja dogovorio je odlazak u ovaj manastir.

- Danima je sakupljao novac i ove nedelje je trebalo da ide u manastir. Šokirali smo se kada smo čuli da je ubijen - priča sagovornik Pressa.

M. N., taksista iz Aleksinca, kaže za Press da je sa Milovanovićem dogovorio da ga za 1.000 dinara preveze do manastira.

- Aleksandar mi je rekao da se o njegovom boravku u Poganovu dogovorio sa tamošnjim igumanom. Međutim, kako se on nije pojavio u manastiru, iguman me je pozvao i pitao šta je sa njim. Rekao sam mu da je Aleksandar ubijen - priča M. N., i dodaje da osumnjičenog Živkovića poznaje samo iz viđenja i da ne zna otkud on i Aleksandar zajedno.

Kako Press saznaje, telo Aleksandra Milovanovića niko nije preuzeo, pa će sahranu organizovati Centar za socijalni rad.

Nenad Živković priveden je juče istražnom sudiji Okružnog suda u Nišu zbog sumnje da je u nedelju u kući svoje majke u Donjem Ljubešu kod Aleksinca ubio Milovanovića. Obdukcija je pokazala da je nesrećni mladić brutalno pretučen i izboden u vrat, najverovatnije nožem. Na vratu žrtve pronađeni su i u tragovi davljenja!

- Žrtva je imala nekoliko teških rana po licu i telu. Obdukcijom je konstatovana i ubodna rana naneta oštrim predmetom u predelu vrata i prelom više rebara. Sudsko-medicinsko veštačenje će pokazati koja je od ovih povreda izazvala smrt, kao i kada je ubistvo izvršeno - rekao je Nebojša Petković, rukovodilac Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta Policijske uprave u Nišu.

Živković je saslušan u policiji, nakon čega je priveden istražnom sudija.

- Utvrđeno je da su i žrtva i osumnjičeni bili pijani. Međutim, šta je bio povod sukoba koji je doveo do tragičnog ishoda još nije sasvim jasno - rekao je naš sagovornik.

Ono što se zasad zna je da su se u subotu uveče Aleksandar i Nenad sreli u Aleksincu i da su odatle otišli u Donji Ljubeš, gde su prenoćili. Prema navodima policije, lekare je pozvala Nenadova majka Gordana. Oni su na osnovu pregleda leša ustanovili da je u pitanju nasilna smrt i pozvali policiju.

IZBAČEN IZ POLICIJE

Poznanici bivšeg policajca Nenad Živkovića kažu da je on sklon alkoholu i preke naravi, zbog čega je i ostao bez posla u policiji. Njegova majka Gordana potvrdila je da je Nenad bio bez stalnog posla i da se izdržavao radeći na građevini. Međutim, ona naglašava da ne zna šta se desilo u njihovoj kući između Aleksandra i Nenada.


D. KOCIĆ, Izvor: PRESS
http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=24686

BIVŠI POLICAJAC UBIO POZNANIKA?

Zbog ubistva Aleksandra Milovanovića (33) iz Aleksinca, čiji je leš pronađen pre tri dana u kući Gordane S. u selu Donji Ljubeš, policija je uhapsila policajca Nenada Živkovića (33), sina vlasnice kuće u kojoj je izvršen zločin. On se s Milovanovićem, dan pre nego što ga je ubio, sreo u gradu i odveo ga svojoj kući, a motivi ubistva još uvek nisu poznati.

Živkovićeva majka Gordana S. rekla je novinarima da se njen sin nije često viđao s ubijenim Milovanovićem i da nije bila prisutna u vreme ubistva. Komšije navode da je Živković ranije bio zaposlen u policiji, ali da je trenutno bio bez posla, najverovatnije zbog toga što je bio sklon alkoholu i nasilničkom ponašanju.

Obdukcija, koja je obavljena na niškom institutu za sudsku medicinu, pokazala je da je Milovanović imao više nagnječenja i razderotina po licu i telu, nekoliko slomljenih rebara, jednu ubodnu ranu u predelu vrata, prelom pođezičnih kostiju, povredu hrskavice u vratnom delu kičme i više povreda unutrašnjih organa, potvrdila je niška policija.

Ubijeni Milovanović je, inače, bio rodom iz Aleksinca i živeo je u stanu u ulici Kneza Miloša broj 28, ali je posle smrti roditelja prodao stan i nije imao stalnu adresu. Pretpostavlja se da je novac koji je dobio od prodaje stana davao na zajam uz kamatu, i tako se izdržavao, jer nije imao stalno zaposlenje, a kako nezvanično saznajemo, bio je i dobro poznat organima gonjenja i dva puta osuđivan zbog teških krađa.

http://www.kurir-info.co.yu/clanak/kurir-28-11-2007/bivsi-policajac-ubio-poznanika


# ubistvo Centar za socijalni rad Gordana Živković Donji Ljubeš Aleksandra Milovanović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima