Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Srednjoškolka bacila dete zbog sramote

rss

29.06.2006. D. K. (Glas Javnosti)

Aleksinačka policija identifikovala je majku deteta čiji je leš 11. maja pronađen u naselju Cenićeva mala, u selu Tešica. Prema prvim informacijama, reč je o devetnaestogodišnjoj srednjoškolki koja je vanbračno zatrudnela i koja je dete bacila zbog sramote.

- Zbog sumnje da je majka ostavljenog deteta, saslušana je jedna devetnaestogodišnja devojka, inače učenica srednje škole, koja je priznala da je beba njena. Reč je o vanbračnoj trudnoći koju je skrivala od roditelja, a sa kojom su osim oca deteta, bili upoznati njena sestra i njen momak. Porođaj je obavljen kod kuće, a osumnjičena je prilikom saslušanja tvrdila da je dete mrtvorođeno. U toku je saslušanje njenog momka kako bi se utvrdila njegova uloga u ovom događaju - kaže izvor Glasa blizak istrazi.

U policiji i Opštinskom tužilaštvu novinaru Glasa je potvrđeno da će protiv nesavesne majke biti podneta krivična prijava. Međutim, umesto za ubistvo novorođenčeta, ona će odgovarati samo za napuštanje nemoćnog lica, jer nema dokaza da je počinjeno čedomorstvo. Naime, obdukcija koja je obavljena na Institutu za sudsku medicinu u Nišu nije mogla da odgovori na pitanje da li je dete živo rođeno. Kako je novinaru Glasa saopšteno u ovoj ustanovi, s obzirom na to da je leš bio u poodmakloj fazi raspadanja, bilo je nemoguće ustanoviti na koji je način nastupila smrt. Utvrđeno je samo da je reč o detetu ženskog pola.

Leš deteta pronašla je Verica Kostić u kući svoga devera koji živi u Nemačkoj. Telo je bilo umotano u krpu, a zatim ubačeno u plastični džak.

- Namera mi je bila da obiđem kuću koja je u izgradnji. Popela sam se na sprat i osetila užasan smrad. Pretpostavljala sam da je neko bacio leš neke životinje, a onda sam ugledala plastični džak i u njemu neku krpu. Kada sam je podigla, iz nje je ispala glava deteta - rekla je Kostićeva.

Nakon saslušanja, majka ostavljene bebe je puštena na slobodu. Posle podnošenja krivične prijave i njenog privođenja na saslušanje, istražni sudija odlučiće o eventualnom određivanju pritvora.


#
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima