Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

SEKTAŠ zaklao druga

rss

09.07.2007. T. IVANČEVIĆ

SEKTAŠ zaklao druga
Ivan G. (22) iz Beograda, koji je osumnjičen da je zaklao Iliju Anđelića (22), rekao je istražnom sudiji da je 19. juna ubio druga jer je bio đavolji emisar! Kako saznaje Press iz izvora bliskih istrazi, Ivan je Iliju smatrao odgovornim za smrt brata i sestre Jelene (10) i Miodraga (8) Nedeljkovića, koji su 10. juna stradali od udara groma u aleksinačkom selu Vukanja!!!

Izvor Presa blizak istrazi pretpostavlja da je Ivan sektaš ili da je psihički bolestan. Interesantno je da je Ivan promenio iskaz, jer je posle hapšenja policiji rekao da je ubio druga jer su navodno bili zaljubljeni u istu devojku!

- Ivan i Ilija poznavali su se još iz gimnazijskih dana i bili su dobri drugovi. Iz Ivanovog iskaza bilo je teško razumeti šta se desilo uoči tragičnog događaja i šta ga je nateralo da dođe u Ilijin stan u Senjačkoj ulici u Beogradu i prereže mu vrat nožem za filetiranje ribe, dugačkim 20 centimetara - kaže sagovornik Pressa.

Za vreme dvočasovnog saslušanja kod istražnog sudije, Ivan je rekao da je kod Ilije, koji je živeo sam, došao 19. juna u pet sati ujutro.

- Ilija ga je pustio u stan i otišao na galeriju da spava. Ivan je rekao da je sačekao da Ilija zaspi. Onda mu je zadao nekoliko uboda nožem u predelu srca, posle čega mu je prerezao vrat. Ivan je stalno pominjao da se u Iliju uselio đavolski duh i da je morao da ga ubije, jer zna da je odgovoran za smrt brata i sestre iz Vukanja koje je udario grom, kao i za mnoge druge tragedije u Srbiji! Sve ovo upućuje na to da iza zločina stoji neka sekta ili da se radi o psihički bolesnom mladiću - priča naš izvor.

Za razliku od iskaza u policiji, osumnjičeni nije naveo da ga je na zločin naterala ljubomora zbog toga što je navodno "delio" istu devojku sa Ilijom. Takođe je negirao da je nekoliko dana pre ubistva ukrao ključ iz Ilijinog stana i da je kobnog jutra otvorio vrata i zaklao ga na spavanju. Ivan je policiji ispričao da je Iliju posle zločina, koji se desio u dnevnoj sobi, odneo u spavaću sobu i ostavio ga na krevetu. Onda je uzeo ključ od stana i zaključao ga. Telo nesrećnog mladića sa prerezanim vratom pronašla je njegova majka.

Ivan G. tereti se za teško ubistvo i određen mu je pritvor do 30 dana. Istovremeno je naloženo njegovo neuropsihijatrijsko veštačenje, a u nastavku istrage biće saslušano nekoliko svedoka koji bi eventualno mogli da kažu nešto više o odnosu između pokojnog Ilije i Ivana.



# ubistvo Vukanja
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima