Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

30 godina ubici majke iz Rsovca

rss

12.12.2012. Izvor: Telegraf, Aleksinac.Net

Viši sud u Nišu osudio je Rodoljuba Vasića (46) iz aleksinačkog sela Rsovac, jer je na svirep način 30. aprila ove godine ubio svoju majku Vukadinku (66), a kako je sud procenio, bio je svestan svoga zločina i nije pokazao iskreno kajanje

Kuća u kojoj je ubijena Vukadinka Vasić

Viši sud u Nišu osudio je Rodoljuba Vasića (46) iz aleksinačkog sela Rsovac, na trideset godina zatvora jer je na svirep način 30. aprila ove godine ubio svoju majku Vukadinku (66).

Na telu nesrećne žene ustanovljeno je više od pedeset povreda nanetih lopatom, nožem i rukama.

Povod sukoba je bila stalna svađa oko rakije, jer su i sin i majka bili dugogodišnji zavisnici od alkohola.

Vasić je delimično priznao delo kazavši da je majku nekoliko puta udario lopatom, ali je negirao da je izbo nožem te da je davio, što je potvrđeno nalazom veštaka sudskomedicinske struke.

- Što sam uradio, uradio sam, ali ono što nisam neću da priznam – kratko je kazao Vasić u svojoj završnoj reči ističući da se najdublje kaje zbog ubistva.

Međutim, sud je procenio da je Vasić bio svestan svoga zločina te da nije pokazao iskreno kajanje, a iz razloga što je nakon ubistva sakrio lopatu kojom je usmrtio majku, oprao krv, a rodbini saopštio da je Vukadinka umrla prilikom pada.

Sudski veštaci su utvrdili da je Vasić višegodišnji zavisnik od alkohola koji zbog tog svog poroka ispoljava asocijalno ponašanje, ali i da je u momentu ubistva bio svestan svojih radnji i sposoban da upravlja svojim postupcima.

Vasić će ostati u pritvoru do pravosnažnosti presude.

http://www.aleksinac.net/vesti/hronika/lopatom-razbio-majci-glavu.html


# Radio S Rsovac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima