Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Mrtva beba u napuštenoj kući

rss

02.06.2006. Branko Janačković


ALEKSINAC - Leš novorođenčeta u poodmaklom stanju raspadanja otkriven je preksinoć u selu Tešica nadomak Aleksinca, u zapuštenoj kući u izgradnji na mestu zvanom Cenićeva mala.

Telo mrtve bebe, koje je bilo stavljeno u plastični džak, pronašla je Verica Kostić kada je sa ćerkom krenula da obiđe nedovršenu kuću u susedstvu, vlasništvo njenog devera Nikole Kostića, koji već godinama živi u Nemačkoj.

- Pošla sam prepodne sa ćerkom da obiđem unutrašnjost kuće. Kada sam se popela na sprat, u prostoriji koja je planirana da bude kupatilo, pronašla sam plastičan džak i videla da je nešto zapakovano u njemu. Isprva sam pomislila da je neko ostavio mrtvog psa. Kada sam otvorila, osetio se strašan zadah, crvi su mileli iz tela u raspadanju koje je bilo umotano u duksericu. Tada sam posumnjala da je u pitanju beba, Znam kako izgleda beba u tom dobu jer sam ih šest rodila - priča još uvek uznemirena Verica.

Ona kaže da nije htela više ništa da dodiruje kako ne bi ostavila otiske, već su odlučile da pozovu policiju.

- Moja ćerka se mnogo uplašila. Nismo imali kredit u mobilnom telefonu, pa smo ih pozvali tek posle podne, kada je došao sin - priča Verica Kostić i dodaje da dve godine nije obilazila nezavršenu kuću koja je od njene udaljena pedesetak metara.

Aleksinačka policija je došla tek uveče, pa je nakon uviđaja, u prisustvu istražnog sudije Opštinskog suda u Aleksincu Nebojše Colića i opštinskog javnog tužioca, konstatovano da se radi o lešu novorođenčeta.

Sudija Colić je naložio obdukciju kako bi se utvrdilo da li je beba rođena živa ili je ubijena nakon porođaja.

Preciznije će se znati i datum zločina. Prema rečima sudije Colića, telo je već bilo u takvom stanju raspadanja da na licu mesta nije mogla da se utvrdi starost i pol deteta.

Veričin muž Milutin Kostić kaže da nisu primetili ništa sumnjivo oko kuće koju je još 1999. godine započeo njegov brat Nikola, koji živi u Nemačkoj, i koja od tada stoji nedovršena.

- Cele noći nismo oka sklopili nakon ovog događaja - kaže Kostić.

Kuća Kostićevih i nedovršena kuća njegovog brata nalaze se u zabačenom delu Cenićeve male, do kojeg vodi zemljani drum. Na 50 metara od napuštene kuće prolazi pruga Niš-Aleksinac, a na oko 500 metara je železnička stanica u Tešici.



#
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima