Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pucao u svinju, ubio prijatelja

rss

16.01.2007. D. Kocić - R. Barjaktarević (Sina)

Poginuo Slaviša Ognjanović (23) iz Novog Bračina, koga je, najverovatnije slučajno, hicem pogodio jedan od njegovih prijatelja

Lov na divlje svinje tragično se završio za Slavišu Ognjanovića (23) iz Novog Bračina koji je u subotu poginuo u ataru sela Čubura, u opštini Ražanj. Na Ognjanovića je najverovatnije slučajno, pucao jedan od njegovih prijatelja, Zoran Milenković (41), koji je zbog ubistva iz nehata zadržan u policijskom pritvoru.

Nebojša Žikić, istražni sudija Opštinskog suda u Aleksincu odeljenja u Ražnju, koji je obavio uviđaj potvrdio je da je najverovatnije u pitanju nesreća u lovu, ali da će više detalja o ovoj tragediji biti poznato nakon okončanja istrage.

- Policijskoj stanici u Ražnju prijavljena je smrt jednog mladića u subotu oko 16 časova. Zatekli smo leš sa vidljivom ranom od vatrenog oružja u predelu leve slabine na leđima. Pored tela je nađena lovačka puška i jedan karabin za koje još ne znamo kome pripadaju i da li je iz njih pucano. Oružje je upućeno na balističko veštačenje, dok je leš prebačen na Institut za sudsku medicinu radi utvrđivanja uzroka smrti. Nakon okončanja obdukcije znaćemo da li je na ubijenog ispaljen jedan ili više hitaca. Na osnovu izjava meštana leš je identifikovan - saopštio je Žikić.

Kako Glas saznaje u policiji, nesreću je prijavio brat ubice.

- Osumnjičeni je saslušan, utvrđeno je da je do ubistva došlo nesrećnim slučajem, pa mu je određeno zadržavanje u policijskom pritvoru do 48 sati. Takođe, s obzirom na to da je koristio pušku koja nije bila njegova, protiv osumnjičenog će biti podneta i krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja. Istražni sudija će odlučiti da li će osumnjičenom produžiti pritvor, ili će on biti pušten da se brani sa slobode - rečeno je novinaru Glasa.

Za sada nema saznanja o okolnostima koji bi mogle da dovedu u sumnju da je reč o ubistvu iz nehata, ali će pred istražnim sudijom biti saslušani očevici događaja, kao i rodbina i poznanici ubijenog i ubice, kako bi se otklonila sumnja da je reč o namernom zločinu.

Prema nezvaničnim saznanjima Glasa, nesrećni mladić je iz šipražja izleteo da bi na ledini sačekao svinje. Trojica od šestorice lovaca bili su u drugom lovačkom pogonu. U trenutku kad su podignute svinje, nastala je pucnjava. Slaviša je ustreljen iz nehata, prilikom istrčavanja za svinjama. Prijatelj ga u šipražju nije primetio, mislio je da je gađao svinju, a ustrelio je svog najboljeg prijatelja. U lovačkom udruženju u Ražnju nastao je tajac. Lovci kao da su zanemeli, a nad Novim Vrčinom nadvila se tuga. Sahrana pokojnog mladića odložena je zbog obdukcije.


#
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima