Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Gradska biblioteka dobija nove prostorije

rss

16.06.2014. Radio Aleksinac

Gradska biblioteka Vuk Karadžić u Aleksincu trebalo bi da u narednom periodu dobije novi prostor za svoju delatnost.

Gradska biblioteka dobija nove prostorije

Naime, pred članovima opštinske vlade našla se odluka o pribavljanju, odnosno kupovini dela prodstorija Samostalnog sindikata u Aleksincu po ceni od 250 evra po metru kvadratnom.

U sindikatu kažu da su višak prostorija prodali po ceni koja je znatno niža od tržišne, jer su želeli da pomognu gradu i biblioteci, a u isto vreme da dođu i do neophodnih sredstava za tekuće potrebe. Oni veruju da će se lokalna samouprava domaćinski ponašati prema objektu i finansirati neophodne radove na njegovoj zaštiti, ističe za naš radio predsednik Samostalnog sindikata u Aleksincu Dobrica Ranđelović.

- Na ovaj način želeli smo i da se odužimo opštini koja je ulagala u samu zgradu, njeno pokrivanje, kao i krečenje, koje mi u ovom trenutku ne bismo mogli da finansiramo. Opštinu očekuje i kompletna adaptacija kako bi zgrad bila dovedena u pristojno stanje. Mi nažalost, nemamo novca da toliku zgradu održavamo više.

Ranđelović dodaje da će sindikat razmatra da još neke svoje prostorije, koje nisu više u funkciji, a posle privatizacije su postale i preskupe za održavanje, prodati po povoljnijoj ceni ili pokloniti opštini Aleksinac.

 


# sindikat biblioteka Dobrica Ranđelović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima