Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Gornji Krupac: 11 dana bez vode zbog zaostalih dugovanja prema EPS-u

rss

07.03.2017. Radio Aleksinac

Svih 130 domaćinstava, škola i ambulanta u Gornjem Krupcu proteklih 11 dana bili su bez vode, jer je Elektrodistribucija lokalnom vodovodu isključila struju zbog neizmirenog duga od oko 360.000 dinara.

Gornji Krupac: 11 dana bez vode zbog zaostalih dugovanja prema EPS-u

Svih 130 domaćinstava, kao i škola i ambulanta  u Gornjem Krupcu proteklih 11 dana bili su bez vode jer je vodovodu u ovoj mesnoj zajednici Elektrodistribucija isključila struju zbog neizmirenog duga od oko 360.000 dinara. Iako su meštani platili deo duga, pa će pumpa početi ponovo sa radom, glavni problem ostaje, kaže za naš radio predsednik MZ Žarko Vojinović.

Naime, dugovanje je nastalo zbog toga što u Gornjem Krupcu ne postoji plaćeno lice koje redovno očitava potrošenu kubikažu vode, već to jedna osoba čini volonterski po nekoliko dana u mesecu. Kako se gotovo nikad ne utvrdi tačna potrošnja, pojedina domaćinstva vodu plaćaju kad i koliko žele, dok postoje i oni koji svoja dugovanja uopšte ne izmiruju, objašnjava Vojinović.

– Dugogodišnji problem našeg vodovoda je što nemamo lice koje iz meseca u mesec očitava vodu, već to radimo periodično. Određeni broj korisnika redovno plaća vodu, neki periodično, a ostali ne plaćaju nikada. Nastalo dugovanje od 360.000 u februaru je upravo zbog tog problema, pa nam je voda isključena, to jest isključena je struja koja napaja pumpu za vodovod. Kada se isključi voda, celo selo je nema, i neplatiše, ali i oni koji redovno plaćaju – poručuje Vojinović.

Sagovornik Radio Aleksinca napominje da finansijske pomoći lokalne samouprave do sada nije bilo, ali da postoje naznake da bi kontrola potrošnje i naplata vode u budućnosti i u ovoj mesnoj zajednici trebalo da pređe u nadležnost Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“. Ipak, dok do toga ne dođe, žitelje Gornjeg Krupca  već narednog meseca ponovo mogu sačekati ‘suve’ slavine, jer će zaostali dug i novu potrošnju struje bez redovnog plaćanja računa biti nemoguće izmiriti.

Komentara: 3


# Gornji Krupac vodovod Elektrodistribucija Žarko Vojinović vodosnabdevanje
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+9) (-0)

  Nesaal 07.03.2017.
  Ja cu da dodjem da vam platim struju, a vi prodajte prasice po 250 din. Kilo!

 • (+5) (-0)

  Swaner 08.03.2017.
  Pazi ih, nastalo dugovanje jer niko ne dolazi da cita?????
  Pa vi niste zavejani 12 meseci? Sidjete valjda nekada do Aleksinca? E, tada kada sidjete odete u instituciju pa kazete da vam otkucaju racun na licu mesta i platite.
  Ne zelite da placate i to je to.

 • (+0) (-0)

  Neko treba da pokrene... 08.03.2017.
  Druze, imas tako zdrav rezon, logiku i otresitost da prosto razoruzavas neposrednoscu .Dobro bi bilo da neko takav inicira okupljanje gradjana u vezi dolaska migranata u Aleksinac.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima