Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Fotografije spaljenog "pasata" porodice Đokić

rss

03.10.2021. Blic / Branko Janačković

Auto porodice Đokić koji je pronađen u okolini Aleksinca je u potpunosti spaljen. Forenzičari tragaju za tragovima koji ih mogu dovesti do počinilaca. Zapaljeni delovi auta su prosejavani i pretraživani deo po deo.

Foto. Blic / Branko Janačković

Kako saznajemo na licu mesta, šlep kamion nije mogao da se probije do vozila već je zapaljen pasat izvučen viljuškarom.

Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija Đokić ubijeni su najverovatnije iste noći u kojoj im se izgubio trag, između ponoći i dva sata ujutru, nakon čega je ubica njihova tela zapalio u šipražju u ataru sela Moravac, a onda ih prekrio granjem i lišćem, a njihov automobil, "pasat" odvezao do atara sela Tešice i tu ga zapalio u pokušaju da prikrije sve tragove.

Motiv svirepog ubistva tročlane porodice najverovatnije je novac, tačnije dug koji je neko imao prema Goranu koji je držao menjačnicu u Aleksincu i, prema nezvaničnim informacijama, povremeno je i davao novac na kamatu.

Kako nezvanično saznajemo na terenu, policija će narednih dana poligrafski ispitati rodbinu, prijatelje i poznanike porodice Đokić kako bi proverili da li su informacije koje su im davali u danima nakon njihovog nestanka bile tačne.

Ono što je u ovom slučaju posebno čudno je to što niko od ispitanih ljudi nije rekao ništa što bi moglo da ukaže zbog čega bi neko mogao da naudi Đokićima. Policija je zapaljeni automobil, a potom i njihova tela, pronašla detaljnim operativnim radom i "češljanjem" ogromnog terena u okolini Aleksinca.

Podsetimo, tročlanoj porodici svaki trag izgubio se u noći između nedelje i ponedeljka kada su iz Moravca, gde su proveli dan s Goranovom majkom, oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu.

Prvobitno se mislilo da su ka svom gradu krenuli uobičajenim putem, kroz selo Žitkovac, a potom u Aleksinac i da im se svaki trag izgubio na ovom potezu. Tu teoriju potvrđivao je snimak sa sigurnosne kamere auto-perionice na izlazu iz sela Žitkovac, koja je snimila njihov automobil "pasat" crne boje u 00.10 časova.

Međutim, istraga je pokazala da kobne noći porodica Đokić nije išla uobičajenim putem i da nisu skrenuli na prvoj raksrsnici, već su se zaputili kontraputem. Kamera ih je poslednji put snimila u selu Tešice, koje je od Moravca udaljeno više od 8 kilometara i to dva sata kasnije!

Upravo u ataru sela Tešice juče je pronađen zapaljen automobil Đokića, dok su tela pronađena u ataru sela Moravac. Sada je misterija da li je ubica, nakon zločina, snimljen kako vozi automobil ka Tešici, gde ga je potom i spalio, ili su Đokići iz nekog razloga išli tim putem.

Izvor


# Moravac policija Žitkovac ubistvo automobil menjačnica porodica Đokić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima