Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Drugo i treće mesto na Državnom takmičenju iz informatike "Tesla info kup"

rss

14.05.2016.

Andrija Živadinović - 5. razred (OŠ "Vuk Karadžić" Žitkovac) i Andrija Ranđelović - 8. razred (OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Aleksinački Rudnik) osvojili su drugo i treće mesto na republičkom takmičenju iz informatike i računarstva "Tesla info kup".

Drugo i treće mesto na Državnom takmičenju iz informatike "Tesla info kup"

Na ovom nivou takmičenja učestvovalo je 112 učenika podeljenih u dve grupe. Andrija Živadinović je učestvovao u kategoriji moodle testa sa 2-3 godine starijim učenicima i za samo 1, 6 poena "ispustio" prvo mesto, dok je Andrija Ranđelović delimično ponovio uspeh od prošle godine i osvojio 3. mesto (prošle godine 2. mesto).

"Kod obojice je bila prisutna trema, ali to su deca i nikada im ne treba zameriti. Andriji Ranđeloviću želim mnogo uspeha u daljem školovanju, dok će se za Andrija Živadinovića još dosta čuti u narednim godinama. Već sada sam siguran da će naredne godine biti favorit za prvo mesto na ovom takmičenju. Pored njih dvojice, na državnom takmičenju su učestvovali i Ilija Đorđević, Mina Milošević, Jelena Dinić i Luka Mihajlović" - ističe nastavnik Milan Dinić.

Inače, ovo je šesta godina zaredom da učenici nastavnika Milana Dinića zauzimaju jedno od prva tri mesta na državnim i međunarodnim takmičenjima.


# Aleksinački Rudnik Žitkovac Vuk Karadžić OŠ Milan Dinić Jovan Jovanović Zmaj OŠ Andrija Živadinović Andrija Ranđelović informatika
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima