Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Donacija Evropske unije Centru za socijalni rad

rss

06.11.2014. izvor: Opština Aleksinac

Automobil Dačia Sandero i tri laptop računara stigli su prošlog meseca u Centar za socijalni rad opštine Aleksinac za potrebe realizacije aktivnosti na projektu „Naš grad je naš dom“.

Donacija Evropske unije Centru za socijalni rad

Projekat realizuje Centar za socijalni rad u partnerstvu sa humanitarnom organizacijom Dečje srce iz Beograda i lokalnom samoupravom, a finansira Evropska unija kroz program deinstitucionalizacije i socijalnog uključivanja osoba sa mentalnim i intelektualnim poteškoćama.

Proteklih meseci u okviru projekta organizovan je veliki broj sastanaka, seminara i fokus grupa, a zahvaljujući njemu 15 osoba sa mentalnim i intelektualnim poteškoćama sa teritorije Opštine trebalo bi da kroz proces deinstitucionalizacije započne samostalan život u zajednici.

Kroz program podrške mentalno i intelektualno ometenim osobama, Evropska unija dodeljuje 2,3 miliona evra bespovratnih sredstava ustanovama socijalne i zdravstvene zaštite, organizacijama civilnog društva i lokalnim samoupravama u Srbiji.

U proteklih deset godina Centar za socijalni rad opštine Aleksinac učestvovao je kao nosilac, partner ili pružalac usluga na osam projekata, finansiranih mahom iz EU fondova.

Komentara: 3


# donacija Centar za socijalni rad automobil EU
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+5) (-4)

  Todor 06.11.2014.
  Jako lepo i pohvalno,svaka čast na donaciji!!Nego jel će nam "daju"neku donaciju i "braća"rusi,a?kako to samo Eu da daje a rusi jok?

 • (+5) (-0)

  Žika 07.11.2014.
  Rusofili lupajte minuse,j.bo vas Staljin i Putin najveći diktatori

 • (+3) (-0)

  Milan 11.11.2014.
  Za svaku pohvalu. Bravo!


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima