Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Čedomir Rakić obišao prvorođenu bebu u ovoj godini

rss

04.01.2016. Opština Aleksinac

Zamenik predsednika opštine Aleksinac Čedomir Rakić danas je na Ginekološko-akušerskom odeljenju Opšte bolnice u Aleksincu posetio prvorođenu bebu u 2016. godini

Čedomir Rakić obišao prvorođenu bebu u ovoj godini

Tom prilikom mami malog Vuka, Mariji Radojević iz Trubarevca, uručio poklon vaučer u iznosu od 50.000 dinara.

„Izuzetno mi je drago da je ova godina počela rodno i berićetno, sa tri zdrave bebe u prva tri dana. Od nedavno, iznosi jednokratne pomoći za novorođenčad i prvorođeno dete u novoj godini su povećani, tako da umesto dosadašnjih 15.000, ubuduće će za svako novorođeno dete biti dodeljivana jednokratna pomoć u iznosu od 20.000 dinara, dok za prvorođeno dete u novoj godini umesto dosadašnjih 30.000, dodeljujemo 50.000 dinara. Da opština Aleksinac misli o svojim najmlađima govori i to što smo ove godine, po prvi put, izdvojili sredstva za finansiranje i sufinansiranje vantelesne oplodnje, u iznosu od 2 miliona dinara. Raspisivanje konkursa očekujemo uskoro, a kompletnu proceduru sprovodiće Centar za socijalni rad opštine Aleksinac“ - istakao je Rakić.

Mali Vuk je rođen 1. januara, u 5.25 časova, sa 3,58 kg težine i 53 cm dužine, kao drugo dete u porodici. Kako je rečeno u porodilištu, porođaj je protekao bez većih problema, a mama i dete se osećaju dobro.

Već više od 15 godina, prvorođenu bebu u novoj godini daruje i firma „HAJDI BEJBI“ iz Aleksinca, paketom bebi odeće i opreme. Ova firma postoji od 1994, a proizvodnjom odeće za bebe se bavi od 2001. godine.

U 2015. godini, u aleksinačkom porodilištu rođeno je 270 beba.

Komentara: 1


# Čedomir Rakić opština Hajdi Centar za socijalni rad porodilište bebe
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+2) (-0)

    rast 04.01.2016.
    Cestitke srecnim roditeljima


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima