Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinački radnici prevareni u Rusiji

rss

28.02.2013. Izvor: Tanjug

Oko 55 građevinaca iz Čačka, Aleksinca, Smedereva i drugih gradova Srbije, koji su od novembra prošle godine radili u Rusiji, podneli krivičnu prijavu čačanskom Višem sudu protiv tri, za sada NN lica, zbog prevare

Aleksinački radnici prevareni u Rusiji

Kako je izjavio njihov advokat Milan Stanojević, radi se o težem obliku prevare od strane lica koja su od radnika uzela pare da bi im obezbedili posao u Sočiju.

"Radnike su eksploatisali i oduzeli im slobodu. Dovedeni su u zabludu da će im biti obezbeđen posao i plata, a ništa od toga se nije ispoštovalo", kazao je on i dodao da se prijavom za sada ta NN lica terete i za trgovinu ljudima.

Advokat je naglasio da radnicima nije isplaćena zarada, a o ishodu procesa nije mogao da govori jer je to sada u nadležnosti organa gonjenja.

Prema rečima Ljubiše Stanojevića, građevinca iz Smedereva, u Rusiju su otišli uz obećanje da će dobiti radne vize, odnosno da će im pored smeštaja i hrane biti obezbeđena redovna zarada.

"Po isteku turističkih viza gazda nam je na granici tražio pasoše kako bi ih pečatirao i vratio kao da smo izlazili iz zemlje", objašnjava Stanojević.

Nakon isteka drugog meseca, kako tvrdi, rečeno im je da ipak moraju da izađu iz zemlje i da se posle par dana vrate.

"Stigavši na granicu, carinik je utvrdio da su pečati u našim pasošima falsifikovani prilikom našeg prvog navodnog izlaska iz Rusije", rekao je on.

Na granici su zadržani, kako je kazao, oko 30 časova posle čega su odvedeni u zatvor u kome su proveli od tri do 10 dana, u nehumanim uslovima, skoro bez hrane.

"Veliku pomoć su nam pružili ruski policajci koji su nam donosili hleb i cigarete. Na prozorima ćelija u kojima smo bili smešteni nije bilo čak ni stakla, već samo rešetke", rekao je Stanojević.


Komentara: 1


#
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Milan 28.02.2013.
    Pravda za bidzu!!!


[ Dodaj komentar ]