Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksičanku porodili na Infektivnoj klinici umesto u porodilištu

rss

09.03.2018. Južne vesti, Blic

Porodila se još jedna žena koja je bila zaražena morbilima i to na Infektivoj klinici u Nišu. Ovo je drugi slučaj trudnice koja se porodila sa ospama po telu od kada traje epidemija malih boginja u Srbiji.

Aleksičanku porodili na Infektivnoj klinici umesto u porodilištu

Reč je o ženi iz Aleksinca koja je pre par dana primljena na Infektivnu kliniku u Nišu. Direktor ove klinike, Miodrag Vrbić, kaže da su i majka i beba dobro, pišu Južne vesti.

Ovo je prvi porođaj na niškoj Infektivnoj klinici, koji je obavljen juče uveče, ističe Vrbić, a iako 32-godišnja Aleksinčanka ima male boginje, ne mora da znači da ih je prenela bebi.

Porodilja je sa malim boginjama primljena na Infektivnu kliniku pre dva dana i bila je u dobrom stanju, kaže Vrbić, a na ovom odeljenju je i sada i prati se njen oporavak.

Iako je teoretski ona u rizičnijem stanju od ostalih trudnica, dodaje, zasad je dobro i lekari prate njeno stanje.

Podsetimo, epidemija malih boginja proglašena je u skoro svim gradovima na jugu Srbije, među kojima je i Aleksinac, a broj vakcinisanih u Nišu porastao je u jeku epidemije.

Ovo je inače, druga trudnica koja se porodila dok je bila zaražena morbilima. U Nišu se dogodio i prvi talkav slučaj, doduše porođaj je obavljen u ginekološkoj klinici i uz maksimalne mere zaštite.


# Niš boginje epidemija Klinika za infektivne bolesti Južne vesti
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima