Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Agencija traži smenu direktorke škole na Rudniku

rss

09.01.2015. D. Ostojić

Da je u toku tihi rat između SPS i SNS oko preuzimanja aleksinačkih škola govori i podatak da nam je anonimni izvor poslao kopiju original dokumenta Agencije za borbu protiv korupcije, u kome se navodi preporuka agencije da se direktorka škole smeni sa mesta direktora.

Agencija traži smenu direktorke škole na Rudniku

Imejl je potpisan sa Anonimni aktivista.

Pismo objavljujemo u celosti bez ikakvih izmena.

Agencija za borbu protiv korupcije je u postupku koji je vodila po službenoj dužnosti protiv Zorice Milojković, direktora Osnovne škole ''Jovan Jovanović Zmaj'' Aleksinac,  donela rešenje kojim je utvrđeno da je imenovana postupila suprotno odredbama čl. 27. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, na taj način što je, u svojstvu direktora ove škole, dana 09.02.2011. godine donela odluku kojom je na poslove i zadatke pomoćnog radnika na neodređeno vreme sa 60% radnog vremena, za rad u odeljenju navedene škole u Brdarcu, izabran Žarko Milojković, njen suprug, koji u odnosu na nju ima svojstvo povezanog lica, a na osnovu koje odluke je Žarko Milojković zasnovao radni odnos u navedenoj školi, i suprotno odredbi čl. 32. st. 1. Zakona o Agencije jer nije pismeno obavestila Školski odbor OŠ ''Jovan Jovanović Zmaj'' i Agenciju o sukobu interesa koji je imala zbog donošenja navedene odluke, zbog čega joj je izrečena mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije direktora OŠ ''Jovan Jovanović Zmaj'' Aleksinac.

Imenovana je protiv ovog rešenja izjavila žalbu  i postupak odlučivanja po ovoj žalbi je u toku.

 


# SNS SPS Aleksinački Rudnik Zorica Milojković škole smena Agencija za borbu protiv korupcije školski odbor Jovan Jovanović Zmaj OŠ Jovan Jovanović
@sns_aleksinac @socijalisti @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima