Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Novosti

Novosti...



<<<96979899100>>>Ukupno: 1115  Displaying: 971 - 980

Most u Tešici se zatvara za saobraćaj

16.11.2010.

Zbog izvođenja završnih radova na kolovoznoj konstrukciji u okviru sanacije mosta na Južnoj Moravi u Tešici, u periodu od 18. do 30.novembra doći će do potpune obustave saobraćaja na ovom mostu, što će biti obeleženo vertikalnom signalizacijom. Most na Južnoj Moravi, u Tešici, star je 80 godina i od izuzetnog je značaja za saobraćajno povezivanje opštine Aleksinac sa niškim selima, a do decembra vozači će u morati da koriste alternativne pravce

Opširnije

Komentara: 0

Dom za svako dete

Prilog Dragane Sotirovski, RTS 14.11.2010.

Kampanja "Rastimo zajedno" trebalo bi da podigne svest o pravima dece sa invaliditetom i da podrži napore da se da deca izvedu na pravi put. Aleksinac je jedna od retkih sredina u kojima hraniteljske porodice udomljuju decu sa smetnjama u razvoju.

Opširnije

Komentara: 0

Završava se prva faza rekonstrukcije opštinske zgrade

Izvor: aleksinac.org 12.11.2010.

Prva faza idejnog projekta “Investiciono održavanje fasade i krova zgrade opštine Aleksinac”, ovih dana, pre planiranog roka, ulazi u završnu fazu. Nakon otvorenog postupka javne nabavke, 13. septembra 2010. godine, za izvođača radova izabrana je Grupa izvođača koju čine “Građevinac” d.o.o. Aleksinac, “Operativac” d.o.o. Aleksinac i MBN gradnja Nozrina. Prema rečima načelnika opštinske uprave, Dragice Maslovarić za rekonstrukciju fasade i krova zgrade…

Opširnije

Komentara: 0

Regulacija cene vode po tarifnom sistemu

Izvor: aleksinac.org 12.11.2010.

U utorak, 9. novembra, predsednik opštine, Ivan Dimić, održao je sastanak sa rukovodstvom JP Vodovod i kanalizacija, kao i sa konsultantima firme SETEK, Alanom Itonom, stručnjakom za tarifne sisteme naplate i Jergom Štraserom, tim liderom na projektu unapređenja vodosnabdevanja u šest opština u Srbiji, koji finansira nemačka razvojna banka KFV.

Opširnije

Komentara: 0

Jesenji uspon na Leskovik

Izvor: aleksinac.org 31.10.2010.

„Jesenji uspon na Leskovik“ naziv je 11. republičke smotre planinara koja je u subotu, 30. oktobra, svečano otvorena u Lipovcu. Ovoj republičkoj akciji prisustvovalo je više od 800 planinara iz svih krajeva Srbije koji su od manastira Sveti Stefan do vrha Leskovika, na nadmorskoj visini od 1174 metara, prepešačili stazu dugu 13 km. Organizator akcije republičkog karaktera „Jesenji uspon na Leskovik“ je Planinarsko-smučarsko društvo „Brđanka“ iz Aleksinca.

Opširnije

Komentara: 0

Počinje sanacija puta Subotinac - Mozgovo

Izvor: aleksinac.org 30.10.2010.

U nedelju, 31. oktobra 2010. godine, počinje realizacija sanacije lokalnog puta Subotinac – Mozgovo u dužini od 630 m. Naime, reč je o deonici uništenoj poplavama koje su februara i aprila ove godine pogodile našu opštinu. Sanacija ovog puta biće finansirana interventnim sredstvima Nacionalnog investicionog plana koji su namenjeni obnovi infrastrukture uništene poplavama, a izvođač radova je preduzeće DABI iz Kruševca.

Opširnije

Komentara: 3

Duhovni centar za lečenje narkomana u opštini Aleksinac

Izvor: Aleksinačke novosti 22.10.2010.

Pored crkve Sveti Nestor u Vitkovcu izgrađen je objekat u kome će, uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve, a uz pomoć stručnih edukatora i sveštenih lica, mnogi narkomani pokušati da se otrgnu od zavisnosti.

Opširnije

Komentara: 0

Prekinut štrajk u Alposu

Izvor: RTV Alt 20.10.2010.

Zaposleni u Alposu, nakon pet nepunih dana, prekinuli su generalni štrajk. U petak, 15. oktobra, sa radom je počela druga smena, nakon što je sindikat sa poslovodstvom potpisao novi, treći po redu protokol o dinamici ispunjenja zahteva štrajkača. Naime, rukovodstvo firme isplatilo je u petak zarade za avgust 2010. godine u iznosu od 8 miliona i 300 hiljada dinara, kao i troškove prevoza za april u iznosu od 189 hiljada dinara. Protokolom je, inače, dogovoreno da se septembarska plata i…

Opširnije

Komentara: 0

Požar u Bolnici

20.10.2010.

Jutros oko 4 sata, izbio je požar u sobi na Hiruškom odeljenju aleksinačke bolnice. Nakon intervencije ekipa policije i vatrogasaca požar je ugašen. Na sreću, u ovom događaju niko nije povređen, jer su lekari i medicinsko osoblje uspeli da izvuku bolesnike na vreme i pre dolaska vatrogasaca . U požaru je izgorela jedna od bolesničkih soba na odeljenju, a uzrok nastanka požara se još ispituje.

Opširnije

Komentara: 1

Komunalne usluge u višemilionskom minusu

Izvor: aleksinacnews.com 20.10.2010.

Nakon što su na 27. sednici, održanoj u ponedeljak, 11.oktobra, članovi Opštinskog veća, razmatrali izveštaj o poslovanju Javnog komunalnog preduzeća "Komunalne usluge", odlučili su da preporuče tom preduzeću gašenje delatnosti parking servisa.

Opširnije

Komentara: 0

<<<96979899100>>>Ukupno: 1115  Displaying: 971 - 980

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima