Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dvoje mrtvo, dvoje lakše povređeno

rss

21.07.2006. B. J. - O. M.

Dvoje mrtvo, dvoje lakše povređeno
NIŠ - Turski državljani Ismail (47) i Semiha Gutmen (48) poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći juče ujutru oko osam sati na autoputu Beograd-Niš kod aleksinačkog sela Draževac. U istom udesu lakše su povređeni njihov zemljak Mustafa Bašara (48), kao i Nišlija Slobodan Simonović (52).

Gutmenovi i Bašara su se nalazili u automobilu BMW nemačkih registarskih tablica, kojim je upravljao Ismail. Gutmen je iz za sada nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad automobilom i udario u teretno vozilo marke TAM Javnog preduzeća „Srbija autoput“ beogradske registracije. Vozilo je bilo parkirano na zaustavnoj traci i u trenutku udesa pored njega je stajao vozač Slobodan Simonović, radnik ovog preduzeća.

- Pošli smo da popravljamo zaštitnu ogradu. Stali smo vozilom na zaustavnoj traci. Petorica radnika su izašla i sišla pored puta. Ja sam se vratio da uzmem klešta. Stajao sam sa desne strane kamiona, pognut, pored vrata, kada je nešto strahovito jako puklo. Izgubio sam svest na kratko. Kada sam došao sebi, noge su mi bile ispod zadnjih točkova automobila. Pritrčale su kolege i pajserom podigle vozilo da me izvuku. Sve me boli, ali izgleda da nema preloma - kazao je za „Blic“ Simonović koji je zbrinut na Hirurškoj klinici u Nišu.

Prema rečima dr Hadži Bojana Marjanovića, hirurga na odeljenju za urgentnu hirurgiju ove klinike, Simonović je zadobio samo lakše povrede grudnog koša i ekstremiteta.

- Pacijent je praktično samo ugruvan. Ima lakše povrede na telu i prelom jednog rebra - kazao je dr Marjanović.

I Mustafa Bašara, drugi lakše povređeni učesnik teške saobraćajne nesreće, imao je neverovatnu sreću. Iako se nalazio na mestu suvozača, zadobio je samo lake povrede i odmah je otpušten iz bolnice. Kako saznajemo, njemu je život spasao erbeg, vazdušni jastuk u automobilu koji se aktivirao u trenutku sudara.


#
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima