Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

550 kontejnera za naselja uz Južnu Moravu

rss

06.03.2015. Radio Aleksinac

Prve dve tranše od ukupno 550 kontejnera, koji su odlukom lokalne skupštine nabavljeni novcem iz budžeta, treba da stignu danas.

550 kontejnera za naselja uz Južnu Moravu

Planirano je da ovim kontejnerima budu pokrivena naselja koja naležu na Južnu Moravu, i to od Donjeg Adrovca do Vitkovca i od Jasenja do Bobovišta, navodi samostalni stručni saradnik za zaštitu životne sredine u Opštini Aleksinac Vladimir Nikodijević.

- Nadam se da se tim brojem kontejnera mogu pokriti i naselja Bradarac i Mozgovo, jer će to ostati jedina mesta u tom delu opštine bez kontejnera, eventualno naselja ka Draževcu. Paralelno sa tim vršiće se i dopuna Odluke o komunalnom uređenju, odnosno Veće će utvrđivati koji pravci su prioritetni i kojim će se redosledom vršiti njihovo pokrivanje. Videćemo da li će to biti Lipovac zbog sadržaja koji postoje, trasa uz reku Turiju, ili trasa ka Ribarskoj banji, gde prolazi autobus za to turističko mesto.

Ekipe iz Preduzeća za komunalne usluge su ovih dana obilazile naselja koja su obuhvaćena projektom i vršile procenu broja kontejnera, kao i mesta na kojima oni treba da budu postavljeni u narednih mesec dana. Sredstvima budžetskog fonda planirano je da narednih godina bude izdvajano po pet miliona dinara za nabavku kontejnera kojima će se pokriti ostala naselja na teritoriji Opštine Aleksinac.  

video...

Komentara: 5


# budžet Lipovac Komunalne usluge JP Vladimir Nikodijević kontejneri Bradarac
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+8) (-3)

  aleksinčanka 07.03.2015.
  A onda gle čuda, naplata po domaćinstvu četristo dinara bez obzira da li bacao ćubre ili ne,koliko je udaljen kontejner od kuće i sl.Ako ne platiš račun ide tužba, pa komunalci dobro zaradjuju na teret onih koji su po sili zakona prinuđeni da plate i ono što ne koriste.Treba voditi računa o smeđu ali na ovakav način ne, uzimati od onih koji nemaju strašno jeem ne koriste tu uslugu.Gde su pare od takse za zaštitu životne sredine pa neka se iz tih sredstava regulišu đubrišta širom opštine.

 • (+9) (-3)

  Mirko 07.03.2015.
  A sada ce da se sete da zaposle u komunalno jos stranackih poslusnika i uvlakaca iz sns naravno na ime povecanja posla.Ama samo da prave neke smucike rodjeni su za to.

 • (+6) (-5)

  dikavac 07.03.2015.
  od kakoj su se neki lopovi pokajali cin su uvaceni i odma su vrnuli pare takoj i jedan kojtejer da postave ispred dom kulturu pa da vrljav pare u njuma svi sto su krali el daleko bilo nenamenski trosili kigod nesa radikalac pa el pare el priznanice

 • (+6) (-1)

  U KOJE SELO IMA KAVURMA... 07.03.2015.
  U koje selo ima dobra kavurma da se kupi - molim ove koji budu razvozili ove kontejnere da objave u koje selo ima dobra kavurma, ali da bude dobra - mene samo to interesuje. Unapred hvala.

 • (+4) (-1)

  Čvarci el ima? 08.03.2015.
  Mene interesuje i kafurma a jošte više duvan čvarci - al dobri da budu. pa molim da me obavesti komunalno. fala odnapred!


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}