Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 23. Sednica Opštinskog veća - jača podrška za vantelesnu oplodnju

rss

09.03.2017.

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana 23. sednica Opštinskog veća.
Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, predsednik opštine.
Na dnevnom redu našlo se 15 tačaka.

Foto Opština Aleksinac

Najpre je usvojen Nacrt Odluke o izmeni Odluke o finansijskoj pomoći za vantelesnu oplodnju u opštini Aleksinac prema kojoj će Opština finansirati dva pokušaja vantelesne oplodnje, umesto jednog, kao do sada.

Usvojena je Odluka o izmeni Odluke o auto-taksi prevozu putnika prema kojoj taksi legitimacija taksi-vozila treba da sadrži i broj šasije vozila.

Većnici opštine usvojili su i Predlog Zaključka o davanju na korišćenje deset poslovnih prostorija političkim subjektima u zgradi bivšeg Komiteta u ulici Knjaza Miloša 144 na osnovu predloga Komisije za procenu kriterijuma i utvrđivanje predloga za davanje u zakup poslovnog prostora.

Usvojen je i Predlog izmene i dopune Rešenja o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u opštini Aleksinac. Utvrđeno je da je iz Rešenja tehničkom greškom izostavljen program FK "Pobeda 1976" iz Jakovlja, te se dopunom ispravlja ista.

Zatim je usvojen i Predlog Zaključka kojim se utvrđuje Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politke ruralnog razvoja opštine Aleksinac za 2017. godinu i upućuje Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine na saglasnost.

Ostale tačke dnevnog reda odnosile su se na zaključenje vansudskih poravnanja sa građanima opštine Aleksinac usled ujeda pasa.


# predsednik opštine opština sport opštinsko veće Nenad Stanković poljoprivreda finansiranje vantelesna oplodnja taksi prevoz ujed pasa
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima