Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

ZONA "CENTAR": Rekapitulacija 8.kola

rss

06.10.2019. Milan Milojević

Žitkovčani i Subotinčani ubedljivi, Bukovik otkinuo bod lideru, Svrljig iznenadio bivšeg srpskoligaša, Napredak doživeo novi poraz

Detalj sa utakmice Morava-Zemljoradnik

Žitkovačka Morava je odigrala odlično protiv Zemljoradnika iz Balajnca, posebno prvo poluvreme, u kome je i stekla nedostižnu prednost, koju je uspešno čuvala do kraja utakmice. Sve je počelo u 13 minutu kada je Dimitrije Radenković doneo vođstvo svojoj ekipi. Minut kasnije Mihajlo Cvetković gotovo iz mrtvog ugla postiže evro gol. U 17 minutu gosti smanjuju rezultat preko Pešića. Igrao se 26 minut kada je Dario Nikolić sa polovine igrališta lobovao golmana gostiju i ponovo duplirao prednost. Ponajbolji igrač Morave Cvetković u 38 minutu pravi dar mar odbrani gostiju, lepo centrira a kapitenu Slobodanu Jankoviću nije bilo teško da pogodi mrežu gostiju i postavi konačan rezultat utakmice. Drugo poluvreme se igralo mirnije te se rezultat nije menjao.

Subotinčani su nakon dva vezana poraza do nogu potukli u Jelašnici domaći Rudar, te pobegli iz opasne zone.

Aleksinački Napredak je u derbiju začelja još jednom razočarao malobrojnu publiku na gradskom stadionu. Minimalan poraz od Vrtišta upalio je crvenu lampicu, jer poslednje mesto na tabeli treba da brine rukovodstvo Aleksinčana.

U Ražnju je gostovao lider iz Belotinca, te u reviji golova ostao neporažen protiv domaćeg Bukovika.

Na kraju ekipa Svrljiga upisala je i drugu vezanu pobedu, ovog puta pomalo iznenađujuću jer su pobedili na terenu bivšeg srpskoligaša iz Pukovca koji je pre početka prvenstva slovio za glavnog kandidata za povratak u srpskoligaško društvo.

SEMAFOR 8. KOLA:

Malošište - OFK Brzi Brod  6:1

OFK Napredak 1929 - Vrtište 0:1

Morava - Zemljoradnik   4:1

Pukovac – Svrljig  1:2

Rudar - Moravica  1:4

Bukovik – Naša Krila 1936 3:3

OFK Niš - Orljane 1:1

Jedinstvo - Mladost 0:2

Ekipa Naših Krila iz Belotinca vodi na tabeli sa 22 boda, Žitkovačka Morava posle nove pobede zauzima treće mesto sa 16, Moravica iz Subotinca je na osmom mestu sa 11, Bukovik iz Ražnja je i dalje deveti sa bodom manje, ekipa iz Svrljiga je i dalje u zoni ispadanja sa šest, dok je Aleksinački OFK Napredak 1929 ubedljivo poslednji sa samo jednim osvojenim bodom.   

Sledeće nedelje Žitkovčani imaju veoma teško gostovanje lideru iz Belotinca, Napredak takođe gostuje u Medoševcu ekipi Mladosti, Svrljižani dočekuju Jedinstvo iz Gornjeg Matejevca, Subotinčani nakon dva vezana gostovanja igraju kući s ekipom Pukovca dok Ražanjci gostuju Brzom Brodu.


# fudbal Moravica niška fudbalska zona
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima