Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

XVI planinarska akcija "Jesenji uspon na Leskovik"

rss

05.11.2015. PSD "Brđanka"

31. 10. 2015. god. u organizaciji PSD "Brđanka" održana je XVI planinarska akcija "Jesenji uspon na Leskovik", kao tradicionalna akcija Planinarskog saveza Srbije.

XVI planinarska akcija "Jesenji uspon na Leskovik"

Na akciji je učestvovalo 511 planinara iz svih delova Srbije, oko 50 naših sugrađana i planinari iz Makedonije iz PK "Serta" iz Negotina. Planinari su bili članovi 35 planinarska kluba.

Planinarsku akciju je otvorio predsednik opštine Nenad Stanković.

Planinari su ishodali dve staze.

Duža je krenula od manastira Sveti Stefan, pa preko Krsta, do vrha Ozrena Leskovika, koji je na 1146 m nadmorske visine. Staza je dalje vodila preko obronaka Ozrena do Prisada i crkve Sveti Jovan nazad do manastira u ukupnoj dužini od oko 17 km.

Kraća staza je takođe krenula od manastira Sveti Stefan, pa preko Krsta i Mečje leske nazad do manstira. Kraća staza je bila duga oko 6km.

Lepo i sunčano vreme, prelepi vidikovci, pejzaži ukrašeni jesenjim bojama i susreti i druženje starih prijatelja na stazi su učinili da svi budu zadovoljni.

Najbrojnije društvo na akciji je bilo "Suva planina" iz Niša. Najmlađi učesnik je imao 6 godina, a najstariji 96 godina. Na kraju su svu ručali vojnički pasulj.

Planinari su otišli sa lepi utiscima o stazi, lepotama kulturno istorijskih spomenika naše opštine, organizaciji akcije i druženju sa domaćinima i drugim planinarima.


# predsednik opštine Lipovac Sveti Stefan Nenad Stanković planinari Brđanka PSD Leskovik Suva planina Ozren
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima