Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prva pobeda mladih Aleksinačkih rukometašica

rss

12.11.2018.

Pala je i prva pobeda mladih Aleksinačkih rukometašica, sa rezultatom 22:16, tom prilikom redakciji Aleksinac.net obratio se predsednik kluba Dejan Pavlović - Beli.

Prva pobeda mladih Aleksinačkih rukometašica

Posle vrlo kratkog vremena, da klub stavimo u funkiciju, odmah nakon ostavke starog predsednika ušli smo u takmičarski deo. Po preuzimanju funkcije predsednika kluba, bilo je važno obezbediti i spremiti klub za predstojeći deo jesenjeg prvenstva u Drugoj rukometnoj ligi, grupa Morava.

Bez nekog trenažnog ciklusa, bilo je neophodno oformiti i staviti u pogon ekipu za takmičenje - naglašava novi predsednik ženskog rukometnog kluba Dejan Pavlović.

Ekipu uglavnom čine mlade devojčice iz našeg grada. Na moju molbu i intervenciju, uspeo sam da zamolim tri bivše, starije i iskusnije igračice da pomognu,  da klub pokrenemo sa mrtve tačke.

Iz kola, u kolo, smo uspeli da  kako tako napravimo neki rezultat. Iskusne ekipe pred kojima su godine rada, bile su bolje od nas, uigranije i spremnije. Kroz trening i zalaganje, uspeli smo da zabeležimo u petom kolu i prvu pobedu. Na domaćem terenu savladali smo ekipu "ZRK Arif Osice" iz Knjaževca sa rezultatom 22-16.

Bolje od ostalih bile su iskusne Silvija Jovanović sa 7, i Nataša Stanković sa 5 golova. Moram da istaknem da su u ovoj pobedi učestvovale sve igračice, počevši od najmlađe Natalije Pavlović, Ene Smiljković, sve do ovih najstarijih, koje su dale svoj doprinos u pobedi. Inače, cilj kluba je da forsira i da formira ekipu, uglavnom iz svog kadra.

U narednom periodu, osnovni i prevashodni cilj je privući što veći broj devojaka da treniraju rukomet. Sport koji oplemenjuje, ali i zahteva dobru fizičku pripremljenost, nekada je u Aleksincu to bio sport broj jedan.

Mnogi ljubitelji ovog sporta se sećaju tog vremena, kada je naš klub učestvovao u Super ligi bivše Jugoslavije, kada je nizao mnoge uspehe i pobede kako na domaćoj, tako i internacionalnoj sceni.

Vreme je da se ženski rukomet vrati na mesto koje mu i pripada. Uz pomoć opštine, roditelja i svih nas koji volimo ovaj sport pomozimo ovoj deci da iz dana u dan budu bolje i jače, a na kraju i postanu i bolji ljudi, jer rukomet kao sport to i zaslužuje - zaključuje Dejan Pavlović - Beli u izjavi za naš portal.


# rukomet Silvija Jovanović Aleksinac ŽRK Aleksinac.Net Dejan Pavlović Dejan Pavlović Beli
@aleksinacnet @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima