Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Veterani FK “Jastrepca“ iz Tešice i FK “Poleta“ iz Vitoševca odmerili snage

rss

17.06.2016. Tekst i foto: Tomislav BRZAKOVIĆ

Nekada ljuti protivnici na terenu za bodove, danas najbolji prijatelji u druženju.
I prijateljska utakmica, završena prijateljski, nerešeno (2:2).

crveno-crni Polet, plavi Jastrebac

Do pre deset godina, fudbaleri FK “Jastrepca“ iz Tešice, kao članovi FSO Aleksinca, bili su ljuti protivnici fudbalerima FK “Poleta“ iz Vitoševca, koji su se takmičili u istom rangu. I dok su utakmice sa drugim klubovima, gotovo uvek bile visokog rizika, sa FK “Poletom“ to nije bio slučaj.

- Bilo da smo domaćini njima ili oni nama, sve utakmice su proticale u fer-plej borbi, bez pogibljenih startova i povreda, bez obzira na rezultat - kaže Branko Trajković, predsednik veterana FK “Jastrepca“ i dodaje:

- Taj odnos na terenu nas je toliko zbližio, da kada smo okačili kopačke o „klin“, nastavili smo da se družimo na ovakav način. I evo već deset godina naše druženje traje u prijateljskom raspoloženju i veselju - rekao je Trajković.

Do pre tri godine, družili su se dva puta godišnje, u proleće u Tešici i u jesen u Vitoševcu. Zbog sveukupne situacije u zemlji, druženje se održava i dalje, ali jednom godišnje. Tako je bilo i ovih dana, kada su domaćini bili veterani FK “Jastrepca“.

Najpre su na zelenom tepihu Stadiona FK“Jastrepca“, po tradiciji, odigrali prijateljsku utakmicu, da bi se podsetili na stare dane. Iako je bio radan dan (ponedeljak), bilo je pedesetak gledalaca. Utakmica je završena prijateljski - nerešeno (2:2).

Međutim, treće poluvreme su proveli uz „iće i piće“, uz muziku pesmu i veselje, do kasno u noć u kafani „Kalinac“ na pijaci.

Na rastanku veterani „Jastrepca“ su im poželei sretan put uz pozive: DOĐITE NAM OPET!

Komentara: 0


# fudbal Tešica Jastrebac FK Tešica Polet FK Vitoševac
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima