Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Napredak - Borac 70:87, Čačani nose bodove iz Aleksinca

rss

18.02.2020. AG, Timeout.rs

U utakmici 18. kola košarkaške lige Srbije Napredak je tražio svoju šansu protiv favorita iz Čačka, ekipe Borca. Ipak, gosti su brzo pokazali zašto su došli i slavili na kraju.

Foto Milica Gvozden

Čačani su lideri prvenstva, cele sezone su na prvom mestu, a posle par kikseva dele tu poziciju sa užičkom Slobodom. Napredak želi pobedu na svom terenu, momci su ubeđeni da to mogu, ali Čačani nemaju pravo na kiks.

I jedni i drugi su ušlo konkretno u meč. Napredak je prvi postigao poene i držao vođstvo, a Čačani su uspešno uzvraćali. Ipak je Borac uspeo brzo da dođe do prvog vođstva, zahvaljujući koševima Nerandžića i Majstorovića. Sa druge strane Luka Gašić je predvodio aleksinačke strelce. Prvu četvrtinu su Čačani završili u svoju korist (21:24).

Igrači Napretka nisu briljirali u odbrani na početku druge četvrtine, dok su "borci" demonstrirali kako se to radi. Neuspešni šutevi sa distance i greške u napadu, Čačani odlaze na +7 (23:30), pa trener domaćih okuplja igrače kod klupe. Nakon tajmauta aleksinčani bivaju borbeniji, ali ostaju greške u napadu, Borac odlazi na +12 (25:37). Ipak je gostujući trener Marinović reagovao nakon trojke Nikole Raičevića, pa njegovi igrači posle tajmauta postižu brze i lake poene. Aleksinčani se muče sa realizacijom, a gosti koriste kontranapade i postepeno povećavaju prednost (28:46). Ipak, ne daju se Aleksinčani pa sa par napada uspevaju da smanje na -13 (33:46), pa je to rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

Učinilo se da je krenuo Aleksinčane šut sa početkom treće četvrtine, brži protok lopte je doneo rezultate. Ekipa Borca je rano ispunila bonus, posle tri ipo minuta igre (41:51).

Čačani zadaju muke aleksinačkoj odbrani. Da smanji rezultat pobrinuo se Bogavac šutem za tri poena, uzvraća Miletić. 

Mrežice miruju neko vreme, a onda domaći igrači greše u odbrani. Raičević dobija tehničku grešku "zbog simulacije faula".

To sve diže publiku, a posebno rampa Milojevića nad Popoviće, ispod koša. Pred kraj četvrtine Ognjenović se snalazi ispod koša, poentira za 2+1 za 50:63 što je bio krajnji rezultat ove deonice.

Luka Milojević postiže poene uz faul na početku četvrte četvrtine.

Još jedna nesportska od strane domaće ekipe, ovog puta Ognjenović nad Kočovićem. Gosti ponovo posle 2 ipo minuta igre koriste bonus.

Čačani koriste propuste Aleksinčana i postižu 5 vezanih poena, pa reaguje Raičević (55:77). Postižu u nastavku domaći igrači poene, ali gosti još više, pa odlaze na +26 (61:85).

Do kraja je nastavljeno u slično ritmu, ali je domaća ekipa uspela da ublaži poraz.  Na kraju 70:87, zaslužena pobeda gostiju.

Manjak energije u domaćem timu, čvrsta i disciplinovana odbrana gostiju, koristili su sve greške Aleksinčana i imali fantastičan šut za tri poena. Čačani su dali 15 trojki (36%). U ostalim elementima igre su bili statistički približni, osim u izgubljenim loptama, koje je Napredak imao čak 20.

Najviše poena u gostujućem timu postigao je Nikola Kočović - 17, Nerandžić je dodao 14. Kod domaćina Luka Gašić - 14 (9 sk.), Raičević 12 (4as.).

Lepo košarkaško veče u našem gradu.

Pogledajte snimak konferencije za štampu nakon utakmice:


# košarka Napredak KK Borac KK
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima