Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uspešan start atletičara na početku sezone

rss

03.03.2013. AK

Na Prvenstvu Srbije u Krosu održanom u Kraljevu 02.03.2013 naši takmičari su ostvarili zapažene rezultate.

Uspešan start atletičara na početku sezone

Mlađi pioniri: Uroš Milenković 1500m- 16 mesto.

Mlađe pionirke: Sofija Raković 1000m- 24 mesto, Katarina Antić 25 mesto.

Stariji pioniri: Nikola Marković nije završio trku na 2000m.

Starije pionirke: Sandra Stojanović 1500m- 33 mesto.

Za prethodna četiri takmičara ovo je bilo prvo takmičenje u atletskoj karijeri, tako da se nisu mogli očekivati bolji rezultati. Oni su na početku treniranja atletike, ali se očekuju u daljem periodu mnogo bolji rezultati.

Najbolje rezultate su ostvarili:

Marko Nikolić u trci juniora na 5 km zauzeo je odlično 8 mesto sa rezultatom 16 minuta i 41 sekund - to je njegov NOVI LIČNI REKORD koji je popravio za 30 sekundi u odnosu na prošlu godinu, očekuju se još bolji rezultati od njega u nastavku sezone, ovo je tek početak godine i prvo veliko takmičenje.

Predrag Kostić u trci seniora na 8km- zauzeo je 13 mesto sa rezultatom 28 minuta i 8 sekundi. On je, takođe, postavio LIČNI REKORD za 1 minut brže u odnosu na prošlu godinu. Odlična provera za sve takmičare na početku sezone, očekuju nas dosta trka u narednim mesecima. Svi takmičari će popravljati formu u sledećih mesec dana i sigurno će biti još bolji nego što su sada. Na prvenstvu Srbije je učestvovalo 259 takmičara iz 49 klubova iz Srbije.

-

Na 18. Zimskom polumaratonu u Nišu održanom 03.03.2013. učestvovao je naš takmičar Goran Kostić koji je ostvario LIČNI REKORD na distanci od 21.1 km u vremenu od 1 h 26 min i 01 sekunde i zauzeo odlično 5 mesto. Ovo je, takođe, i klubski rekord. Očekuje se od ovog takmičara da pomeri granicu svog najboljeg rezultata u narednim trkama. Na Polumaratonu su učestvovali trkači iz Slovenije, Makedonije, Crne Gore i veliki broj naših takmičara .



# atletika Predrag Kostić Marko Nikolić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima