Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uspešan početak prolećne sezone za NIF u Herceg Novom

rss

29.02.2016.

Veoma uspešan početak prolećne sezone za takmičare aleksinačkog džiu džicu kluba na 3. Međunarodnom turniru "Mimoza Open 2016" u Herceg Novom, u Crnoj Gori

Foto: arhiva

U subotu, 27.2.2016. god. u sportskom centru u Herceg Novom u Crnoj Gori, održan je 3. Međunarodni džiu džicu turnir "Mimoza Open 2016" na kome je nastupilo 247 takmičara iz 5 država bivše SFRJ: Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije i domaćina Crne Gore.

Na ovom turniru aleksinački NiF je nastupio u mlađim kategorijama: nade, kadeti i juniori, i ostvario veliki uspeh osvojivši dve zlatne, jednu srebrnu i čak 3 bronzane medalje.

Zlatne medalje osvojili su:
1. Nikola Trajković iz Aleksinca, u kategoriji juniora -77kg, i
2. Filip Trajković iz Aleksinca, u kategoriji kadeta -73kg.

Srebrnu medalju osvojio je:
1. Nenad Antić iz Aleksinca, u kategoriji nade -66kg,

Bronzane medalje osvojili su:
1. Veljko Milošević iz Moravca, u kategoriji nade-50kg,
2. Stefan Jović iz Aleksinca, u kategoriji Juniori -69kg i
3. Matija Gorković iz Aleksinca, u kategoriji Juniori -85kg.

Ostali takmičari nisu ostvarili značajni rezultat.

- Odlazak i učešće na ovo takmičenje finansirali su roditelji i klub iz sopsvetnih sredstava, obzirom da još uvek nisu sklopljeni ugovori između klubova i Opštine Aleksinac po Konkursu za raspodelu sredstava za udruženja građana iz oblasti fizičke kulture u 2016. godini, kaže trener Dragan Trajković.

Nakon turnira u organizaciji Džiu džicu Saveza Slovenije i Džiu džicu saveza Crne Gore održane su zajedničke pripreme za Svetsko prvenstvu za juniore koje će se održati narednog meseca u Madridu u Španijji. Na primemama su učestvovali članovi Reprezentacije Slovenije, BiH, Srbije i Crne Gore. Pripreme je vodio jedan od trenera iz Reprezentacije Slovenije Karl Kelc.

Na pripremama je učestvovao član našeg kluba i Reprezentacije Srbije Nikola Trajković koji će u svojoj kategoriji juniora -77kg u Madridu braniti boje naše zemlje.

- Uprava našeg kluba se ovom prilikom zahvaljuje Džiu džicu Savezu Slovenije i Crne gore na pozivu našeg takmičara na ovim pripremama, navode iz kluba.


# džiu džicu Nikola Trajković Filip Trajković N&F džiu džicu klub NIF Dragan Trajković udruženja građana Nenad Antić borilački sportovi Herceg Novi Stefan Jović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima