Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ušla sam u legendu

rss

14.08.2006. V. Nestorović

Ušla sam u legendu

Nema odmora za srpsku kraljicu atletike. Posle osvajanja srebrne medalje na maratonu (42 kilometra) i neprospavane noći, jer je veliki uspeh na Evropskom prvenstvu u Geteborgu morao da se proslavi, pronašli smo Oliveru Jevtić na lakšem jutarnjem treningu.

- Još ne osećam umor od trke, verovatno zbog cele ove euforije oko osvajanja medalje, tako da ću posledice osetiti tek za dva-tri dana. Trenutno mi je sve lepo, moram da priznam da smo malo i proslavljali, tako da nisam puno spavala, pa evo, sada treniram - rekla je Olivera u razgovoru za „Blic“.

Naša najuspešnija atletičarka u Beograd bi trebalo da se vrati u noći između ponedeljka i utorka (oko ponoći).

- Drago mi je što su se na kraju isplatili ceo trud i uloženi napor, kao i što sam prekinula post od 16 godina bez medalje, posle Dragutina Topića i Snežane Pajkić. Što se tiče trke, ona je bila nešto sporija, mada to nismo očekivali. Iskreno, iznenadila nas je Nemica Urlika Majš, kao i sve ostale, nismo mislili da može tako dobro da trči. Dok je Ruskinja Permitina bila ispred mene, nisam se brinula, znala sam da trka može da se reši u poslednjih nekoliko kilometara, imali smo dosta kontrolnih treninga na 10.000 metara, tako da sam bila i ohrabrena zbog toga. Da je trka potrajala još malo, možda bih uspela da prestignem i Urliku.

Olivera je posle dva sata, 30 minuta i 27 sekundi stigla do srebra, a ovo je ujedno bila i prva medalja za domaći sport od kada je Srbija postala samostalna država.

- Presrećna sam zbog medalje, što sam i ja možda na ovaj način ušla u legendu. Još ne planiram narednu trku, sada sledi odmor sa prijateljima negde na moru, daleko od svega, da ponovo napunim baterije.

Na Evropskom prvenstvu u Geteborgu naturalizovana 46-godišnja Slovenka Merlin Oti stigla je do polufinala u disciplini na 100 metara, vi ste tek prošlog meseca napunili 29. Možemo li i od vas očekivati nove medalje u godinama koje predstoje?

- Neverovatno je da Merlin u tim godinama može da se nosi sa najboljim atletičarima i svaka joj čast zbog toga. U maratonu je ipak drugačije, jer pravo vreme za najbolje takmičare u ovoj disciplini dolazi između 28. i 35. godine života, tada postajete izdržljiviji, psihički i fizički, tako da moje vreme tek dolazi. Nadam se samo da će biti još puno medalja - završila je Olivera.

 


# atletika Olivera Jevtić Beograd
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima