Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Takmičenje u malom fudbalu Koka-kola kup u Aleksincu

rss

12.05.2022.

Loćičanke i Žitkovčani idu dalje

Takmičenje u malom fudbalu Koka-kola kup u Aleksincu

Koka-kola kup,  to je naziv  interesantnog takmičenja u malom fudbalu koje je održano danas u Aleksincu, na Gradskom stadionu. Radi se, zapravo, o nadmetanju devojčica i dečaka  u okviru Sportskih   igara  mladih koje su,  zahvaljujući inicijativi i zalaganju ovdašnjeg Saveza za školski sport, prvi put  organizovane u našem gradu. 
 
Na početku lepo druženje i puno sreće  učesnicima poželeli Marko Terzić, predsednik aleksinačkog Saveza za školski sport, Vesna Filipović, predstavnica aleksinačke poslovnice Kompanije Dunav osiguranje, šahistkinja Anastasija Vojinović, inače učesnica završnice prošlogodišnjih igara u Splitu, kao  i zamenica  predsednika opštine Marijana Radivojević koja je pištaljkom označila početak takmičenja. 

U kategoriji devojčica nadmetale su se ekipe iz četiri osnovne škole, i to:  „Vožd Karađorđe“  iz Aleksinca,  „Sveti  Sava“ iz Subotinca, „Vuk Karadžić“ iz Žitkovca i „Aca Sinadinović“ iz Loćike.

U finalu devojčice iz Loćike sa 3:2 pobedile su svoje vršnjakinje iz Subotinca i tako se našle na pobedničkom postolju, a pre finala sa 5:0 pobedile su fudbalerke iz Žitkovca. Treće mesto pripalo je školi „Vožd Karađorđe“
.  
U konkurenciji dečaka takmičilo  se devet timova, među kojima i predstanici OŠ „Ivan Vušović“ iz Ražnja. Pobedila je ekipa škole„ Vuk Karadžić“ iz Žitkovca. Oni su finalu savladali selekciju škole „Jovan Jovanović Zmaj“ sa Aleksinačkog Rudnika sa  3:1.  Treće mesto osvojila je loćička škola „Aca Sinadinović“, tačnije njeno  odeljenje u Tešici. 

Predstavnici Sportsko-rekreativnog centra Aleksinac i Fudbalskog saveza opštine nagradili  sa po dve fudbalske lopte prvoplasirane ekipe  i najbolje timove u fer-pleju.

Za fer-plej su nagrađene devojčice iz žitkovačke škole i dečaci iz škole „Desanka Maksimović“ u Katunu. 
Pobednici u obe kategorije plasirali su se  za dalje takmičenje.


# Aleksinac sport Vesna Filipović mali fudbal Anastasija Vojinović Marko Terzić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima