Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinački borci reprezentovali Srbiju na Svetskom prvenstvu u Grčkoj

rss

18.03.2015.

Minulog vikenda je u Atini održano Svetsko prvenstvo za juniore i kadete u džiu džici, na kome su nastupili takmičari iz 34 država Sveta, a među njima u reprezentacija Srbije i dvojica Aleksinčana.

Aleksinački borci reprezentovali Srbiju na Svetskom prvenstvu u Grčkoj

Za Reprezentaciju Srbije pored ostalih takmičara, nastupila su dva takmičara iz aleksinačkog kluba N&F, koji su ostvarili veliki uspeh:

- Nikola Trajković, 1997, iz Aleksinca, učenik 3. god. Aleksinačke Gimnazije, u kategoriji: juniori -77 kg, zauzeo je 5. mesto, dok je njegov mlađi brat

- Filip Trajković, 1999, iz Aleksinca, učenik 1. god. Aleksinačke Gimnazije, u kategoriji: kadeti -73kg, zauzeo 9. mesto.

Nikola je u prvoj borbi pobedio Domenika Viskusa iz Italije, zatim Wnuk Molosz-a iz Poljske, potom je izgubio u polufinalu od Nikitin Nikite iz Rusije a u borbi za 3. mesto i od Karablev Alekseja takođe iz Rusije. Ruski takmičari su Nikoli bili prepreka za osvajanjem medalje koja je bila jako blizu ali plasman 5. mesta na Svetskom prvenstvu naročito u kategoriji juniora je izuzetno veliki uspeh.

Ovo je rezultat koji u budućnosti obećava da u Aleksinac posle evropskog zlata može doći i svetska medalja. Filip je u prvoj borbi izgubio od Vach Fridolin-a iz Nemačke. Nemac je potom do kraja sve borbe pobedio i osvojio titulu Prvaka Sveta. Drugu borbu Filip je izgubio od Celcer Tima iz Slovenije, tako da je po rasporedu žreba srećnim sticajem okolnosti zauzeo visoko 9. mesto.

Za Reprezentaciju Srbije posebno značajan rezultat ostvarila je KRISTINA AĆIMOVIĆ iz Temerina u kategoriji juniorke +70 kg, koja je osvojila prvo mesto i po drugi put postala Svetska prvakinja.

 


# džiu džicu Nikola Trajković Filip Trajković N&F džiu džicu klub NIF Atina borilački sportovi
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima