Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Strano pojačanje: Karter u Napretku

rss

03.02.2021. Mocart sport

Košarkaški klub Napredak JKP angažovao je novo pojačanje pred nastavak borbi za optanak u KLS ligi. Reč je o Olinu Karteru, beku šuteru koji dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, ističe se na zvaničnom sajtu lige.

Foto: arhiva

Iako je ostvario senzacionalnu pobedu pre dva dana u Pančevu, aleksinački prvoligaš ne želi da stvari prepusti slučaju. S obzirom da mu tek predstoje najvažnije utakmice i borba za opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije, Aleksinčani su odlučili da iskoriste poslednje pravo na ovosezonsko pojačanje.

Karter je studirao na univerzitetu San Dijego u Kaliforniji. U poslednjoj godini studija prosečno je beležio 14 poena uz tri skoka.

Prva evropska destinacija bila mu je Španija. U tamošnjoj Ueski, koja se takmiči u španskoj drugoj ligi. Na više od 20 nastupa, prosečno je upisivao 11,3 poena, 2,5 skoka i 1,7 asistenciju.

Novi igrač Napretka u utorak će se priključiti ekipi, kada bi sa istom trebalo da odradi prvi trening. Olin Karter rođen je 1996. godine u Teksasu. Visok je 190 centimetara i pokriva poziciju beka šutera.

Izvor


# košarka Napredak KK
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima