Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

STK "Nestrus": Pobeđeni Hančani

rss

26.04.2015. Dalibor Davidović

U subotu, 25.4.2015. u osnovnoj školi u Vitkovcu, odigrana je poslednja utakmica u ovoj sezoni tj. 10. kolo lige Srbije RSTSN jug B između ekipa STK "Nestrus" Vitkovac i STK "Morava" Vladičin Han.

STK "Nestrus": Pobeđeni Hančani

Kao i u prvom delu takmičenja rezultat je bio isti i u drugom delu sezone, pobeda "Nestrusa" rezultatom 4:2.

Ovo je bila deseta pobeda u isto toliko mečeva i samim tim obezbeđeno prvo mesto i plasman u Kvalitetnu ligu Srbije.

Od sledeće sezone formiraće se dve Kvalitetne lige. Jedna će se zvati "centar-zapad", a druga "jug-istok".

Mi ćemo se takmičiti u ovoj drugoj sa ekipama iz Niša(dve ekipe), Prokuplja, Leskovca, Pirota(dve ekipe), Bora, Babušnice i Vlasotinca. Kao što se vidi mi smo jedini klub u ovoj ligi koji je iz malog sela sa 100-njak kuća. Konkurencija je jaka, ali u ovom sastavu realan je opstanak u ligi, a sa jednim dobrim pojačanjem i borba za ulazak u viši rang tj. u Drugu ligu Srbije što bi bio veliki uspeh za stoni tenis u Aleksinačkoj opštini.

Naravno to zavisi od finasijskih uslova i ovom prilikom pozivamo sve koji mogu novčano da nam pomognu i da iduće sezone slavimo ulazak u Drugu ligu.

Inače, i za narednu takmičarsku sezonu biće nam potrebno oko 200.000 din da bi se uopšte takmičili, jer nam predstoji renoviranje sale i kupovina određenih sredstava (stolovi, ringovi, opema za igru) i, naravno, troškovi putovanja.

Još da napomenemo da je ovo bio istorijski uspeh ekipe iz Vitkovca čiji je udarni trio bio Aleksandar Gajić, Saša Tomić i Dalibor Davidović, a samim tim i aleksinačkog stonog tenisa uopšte.

Ovom prilikom bi se zahvalili i lokalnoj samoupravi na finansijskoj i moralnoj podršci i predsedniku kluba Gajić Miroslavu bez čijih sredstava ne bi mogli uspešno da završimo ovo takmičenje.

 

 


# Stoni tenis Vitkovac STK Nestrus Dalibor Davidović Saša Tomić Aleksandar Gajić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima