Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Srbi prebili Hrvate

rss

19.02.2007. Z. JAKŠIĆ, Kurir

Ultimajt fajt reprezentacija Srbije u prijateljskom meču u Čačku savladala selekciju Hrvatske sa 4:1

Ultimat fajt reprezentacija Srbije u spektakularnom prijateljskom meču u Čačku ubedljivo je pobedila Hrvatsku sa 4:1! Srpski borci dobro su isprašili hrvatske reprezentativce, a jedini poraz doživeo je Mirko Vlahović, pojačanje iz Crne Gore, koji se sa svojim protivnikom borio u čak četiri runde.

Već kod predstavljanja reprezentacija temperatura je dostigla usijanje, pošto je intoniranje hrvatske himne dočekano salvom zvižduka oko 5.000 frenetičnih navijača. Hrvati su delovali uplašeno i izgubljeno, pogotovo kada se posle "Lijepe naše" zaorila srpska "Bože pravde". Naši borci jedva su čekali da se uhvate u koštac sa protivnicima. Posebno efektnu pobedu izvojevao je Dragutin Milošević, kome je posle jednog efektnog davljenja Hrvat Marko Milavić morao da preda meč. Jedan od najboljih srpskih ultimat fajt boraca Ilija Lončar svog protivnika odmah na početku pogodio je aperkatom, pa se tako velika uzdanica hrvatske reprezentacije Petar Skerkanić našao na patosu, posle čega je intervenisao dežurni lekar. Po običaju, u svakoj borbi bilo je razbijenih noseva, napuklih arkada (više kod Hrvata), a Milaviću, kako smo čuli, naprsla su dva rebra.

U dvorani kraj Morave vladala je paklena atmosfera, vatrenija od one koje stvaraju navijači kada igraju košarkaši Borca, miljenici Čačka. Svaku pobedu gledaoci su dočekivali podizanjem tri prsta i uzvicima "Srbija, Srbija".

Goran Ivanović, predsednik SSBBFA, koji je organizovao ovaj do sada neviđen spektakl i koji je za godinu dana svog mandata preporodio srpski bodi-bilding, posle meča nam je rekao:

- Naši borci su se nekoliko meseci pripremali za ovaj meč. Iako su Hrvati poznati kao čvrsti borci, malo su me razočarali, jer su padali kao snoplje. Delovali su nekako prestrašeno. Ilja Škondrić posle meča mi je priznao da su im se odsekle noge kad su ulazili u ring. Verujem da će naši borci pobediti i u revanšu u Hrvatskoj, na njihovom vrućem terenu.

Organizatori ovog spektakla bili su Ultimat fajt savez Srbije (USS) i Savez Srbije za bodi-bilding, fitnes i aerobik (SSBBFA), na čelu sa predsednicima Milošem Stojanovićem (sin Miodraga Stojanovića Gidre, junaka poznatog akcionog filma "Rođen kao ratnik") i Goranom Ivanovićem.

Z. JAKŠIĆ

Jedino CroCopa (tj. Mirka Filipovića) niko nije pobedio od naših


# Srbi borilački sportovi
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima