Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Seminar za fudbalske trenere u Aleksincu

rss

14.05.2016. Saša Marković Gidra

U prostorijama tehnike škole „Prota Stevan Dimitrijević“, u organizaciji stručno strukovnih fudbalskih trenera Nišavskog okruga, održan je fudbalski seminar za ovdašnje trenere Nišavskog okruga.

Seminar za fudbalske trenere u Aleksincu

Ovaj prvi seminar, posle tri godine od poslednjeg, otvorio je predsednik organizacije Dragan Milošević, a zatim je dao reč Doktoru fudbala Zoranu Milanoviću, ovlašćenom predavaču fudbalskog saveza Srbije.

Tema ovog seminara je bila „Sistem igre 4-4-2“ i njegove prednosti i mane. Odziv na seminar je bio solidan od srane Aleksinačkih trenera, ali kolege iz Svrljiga, Merošine i Ražnja nisu se pojavili na seminaru iako je on vrlo bitan za obnovu trenerske licence.

Glavne teme na ovom seminaru su bili fudbalske atrakcije ekipe „Lester“ i „Atletiko Madrid“ i njihovi ovogodišnji uspesi. FK „Lester“ kao fenomen svetskog fudbala, sa skromnim budžetom, posebnom filozofijom i fudbalskom taktikom predstavlja pravo svetsko čudo. Uz to, predzadnji tim u premijer ligi po posedu lopte i poslednji tim u ligi po procentu uspešnih dodavanja ipak osvaja prvenstvo najače fudbalske lige na svetu. Njihove kolege iz Španije sa sličnom pričom došli su ove godine do finala lige šampiona pored mnogo moćnijih klubova i to sve u formaciji 4-4-2.

Sve te fenomene trenera Trapatonija i Simeonea objasnio je dr Zoran Milanović, a polaznici seminara su sa velikom pažnom pratili izlaganje. Dogovoreno je da ovakvih fudbalskih edukacija bude što više u toku godine i da na sledećem skupu budu na repertoaru i druge stučne teme ove najpopularnije igre na svetu.


# fudbal Dragan Milošević Zoran Milanović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima